nlc.hu
Gasztro

Szántó István az Oscar-gálán

Tradicionális magyar fogásokat szolgálnak fel az idei Oscar-díjasoknak

Ikonikus magyar fogásokat szolgál fel a Oscar-díj utáni partin Szántó István séf.

Csirkepaprikás, vadas, Eszterházy-torta és somlói galuska – az idei Oscar-díjátadó utáni gála menüjének egyes darabjai. Ezúttal ugyanis a budapesti Spago séfje Szántó István is lehetőséget kapott, hogy ételeket készítsen a hollywoodi hírességeknek – írja a Magyar Konyha online kiadása. 

A 92. Oscar-gálán ezeket kínálta a séf Fotó: Kevin Mazur/Getty Images

A 92. Oscar-gálán ezeket kínálta a séf Fotó: Kevin Mazur/Getty Images

Ahogy lassan már megszokott, idén is az osztrák származású Wolfgang Puck sztárszakács feladat a menü összeállítása és elkészítése, melyhez száznál is több séf dolgozik a kezei alá. Viszont a már megszokott Wolfgang Puck signature fogások mellett most először tradicionális magyar ételeket is felszolgálnak.

Szántó István azt mondta, „könnyen fogyasztható, kis adagokban, esztétikus tálalással kell elkészíteni ezeket a fogásokat, ráadásul elképesztő mennyiségben. A vadasból 800 adaggal, a többi ételből 350 – 350 adaggal készülünk. Bár cateringről van szó, de az ünnepélyesség, az elegancia a díjátadó miatt lényeges.

Ismerős fogások, különleges módon

  • Vadas: Wagyu marhából készül és ricottával töltött gombóccal, valamint mustármagos szósszal kínálják majd. 
  • Csirkepaprikás “Hortobágyi” módra – A hagyományos módon elkészített csirkepaprikást tésztába tekerik. Tálalást tekintve a végeredmény tavaszi tekercshez hasonlít majd. Paprikaszósz kerül még rá.
  • Somlói galuska – Dió alakú, aranyszínű bonbonként prezentálják
  • Eszterházy-torta – Hagyományos recept alapján készül és a legtradicionálisabb módon mutatják be.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top