

A sült bacon sokak kedvence, és ha betartunk néhány alapvető szabályt, tökéletes lesz a végeredmény. Nemrégiben Jeff Baker séf – aki korábban II. Erzsébet királynőnek is főzött – árulta el az isteni sült bacon titkát.
Most egy olyan módszert mutattak be, amellyel egészségesebb lehet a sült bacon. A Right Guys Review egyik videójában egy fa nyársra vagy hurkapálcikára lógatják fel a baconszeleteket, sütőbe rakják őket, alájuk pedig egy tepsi kerül. Ha megsültek, csak lehúzzuk a szeleteket a nyársról, és már ehetjük is.
A videó készítője szerint a technika azért jó, mert így a baconből kisült zsír lecsöpög a tepsibe. A kommentelők között viszont többen kételkedtek a módszerben, és azt állították, hogy a lecsöpögő folyadék nem zsír, hanem víz.
Holly Snowdon dietetikusnak is vannak kétségei az újítást illetően, szerinte a fehér, zsíros rész mindenképpen ott marad a baconön, ezen pedig nem sokat változtat, hogyan sütjük meg.
(Kiemelt kép: Unsplash/Wright Brand Bacon)