nlc.hu
Gasztro

Reform répatorta gyömbéres - mandarinos mascarpone krémmel

Pihe-puha, pillekönnyű húsvéti reform répatorta

Nagy-Britannia kedvenc süteményét már szerencsére itthon sem kell bemutatni. Ez a reform változat gyömbéres-narancsos mascarponés krémmel készül és nagyon fullos. Az édes tészta és a kissé savanykás krém harmóniája mindenkit levesz a lábáról. Nem csak húsvétkor.

Előre kell bocsátanom, hogy Gyula óriási rajongója vagyok. A lakásom feletti emeleten lakik, egy pomerániai törpespiccel. Meg kell hagyni: kis növésű, de a fülei a testéhez viszonyítva hatalmasra nőttek. Imádja a répát.

Megnézem
Összes kép (4)

Hogy is ne szeretné, hiszen minden nyúl szereti a répát! Mi is szeretjük a répát. Mitagadás, azért tortában a legfinomabb. Volt alkalmam többször tesztelni a család férfi tagjain is és egyöntetűen azon a véleményen voltak, hogy ennek a süteménynek nincs is répa íze, emiatt pedig máskor is szívesen esznek belőle. Ezúttal reform változatban készítem el, mert a saját statisztikám szerint ez szokta a legnagyobb sikert aratni húsvétkor. Nagyon szaftos lesz a tönkölybúzától no és persze a gyömbéres- mandarinos mascarpone krémtől, ami belekerül.

Pihe-puha, pillekönnyű húsvéti reform répatorta

Húsvéti répatorta

Húsvéti répatorta

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 40 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
  • 50 g világos tönkölyliszt
  • 80 g darált dió
  • 150 g sárgarépa reszelve
  • 80 g olvasztott vaj
  • fél csomag sütőpor
  • 1 kk fahéj, szegfűszeg, szerecsendió és só
  • 1 narancs héja
  • 3 egész tojás
  • 100 g nyírfacukor

A krémhez:

  • 250 g mascarpone
  • 70 g nyírfacukor
  • 1 db mandarin leve
  • 1 kk reszelt gyömbér
  • 1 kk citromlé
  • csipet só

Elkészítése:

  1. A sárgarépát lereszeljük. A tojásokat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a narancs héját, a fűszereket, majd az összes száraz hozzávalót, végül pedig az olvasztott vajat.
  2. Öntsük a tésztát egy kivajazott, lisztezett 18 cm-es tortaformába. 170 fokon kb. 40 percig sütjük. Ha elkészült, hagyjuk kihűlni.
  3. Elkészítjük a krémet.  A mascarponét összekeverjük a nyírfacukorral, a mandarin és a citrom levével, hozzáadunk egy kevés reszelt gyömbért.
  4. A kihűlt répatortát óvatosan kettévágjuk, megtöltjük a krémmel, majd a tortalap tetejét visszahelyezzük és az egészet megkenjük a maradék mascarponés krémmel. Mandarinnal díszítjük. 
Megnézem
Összes kép (4)

További húsvéti receptek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top