nlc.hu
Gasztro

Kedvenc húsvéti receptek

Húsvétkor a fél ország sárgatúrót csinált

A tökéletes húsvéti sonka mellett sokan kerestek a sárgatúró receptjére. Kiderült, hogy ami Budapesten a kalács, az Nógrádban inkább a kaszinótojás.

Összesítést csinált a Nosalty, hogy húsvét idején mire kerestek rá az emberek az oldalukon. Ebből kiderült, hogy a legtöbben továbbra is a tökéletes húsvéti sonka titkaira voltak kíváncsiak, és a hibátlan elkészítési módot keresték. Meglepő volt, hogy a korábban oly népszerű desszert, a Fanta-szelet helyét most átvette a sárgatúró, ahogy a kókuszkocka elkészítésére is sokan voltak kíváncsiak.

Sokan akartak valami újat rakni a húsvéti asztalra (Fotó: Nosalty)

Sokan akartak valami újat rakni a húsvéti asztalra (Fotó: Nosalty)

Sokakat érdekelt még a foszlós kalács receptje, az elemzésből kiderült, hogy főleg a fővárosiak kerestek rá. Nógrádban azonban a kaszinótojás receptje volt a legnépszerűbb, Győr-Moson-Sopron és Somogy megyében a répatorta is tarolt, persze csak a kihagyhatatlan kókuszgolyó után.

Észak-Dunántúlon a hatlapos sütemény is favoritnak bizonyult, míg máshol ezt nem kutatták a sütni vágyók, ugyanez történt a töltött káposztával is – úgy tűnik, Észak-Magyarországon nemcsak karácsonykor sztár, máshol viszont nem kifejezetten készítik húsvétkor.

Az nlc.hu és a Nosalty is a Centrál Médiacsoport kiadványa.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top