nlc.hu
Gasztro

Növekvő árak miatt „lakat alatt” tartják a sajtokat

Növekvő árak miatt „lakat alatt” tartják a sajtokat

Az angliai Stroke-on-Trent egyik üzlete azért kényszerül erre, mert a növekvő árak miatt egyre többen küzdenek a megélhetéssel.

Nem meglepő, ha a boltban a drágább parfümöket, vagy elektronikai eszközöket külön, lezárt dobozban látjuk kiállítva a polcokon. Az azonban mindenképpen elgondolkodtató, ha sajtokat, ráadásul nem is kifejezetten drága sajtokat tárolnak ugyanilyen fokozott biztonsági intézkedések mellett. Márpedig ez a helyzet egy élelmiszer üzletben az angliai Stoke-on-Trentben.  – számolt be a LadBible.

sajt hűtő

Képünk csak illusztráció (Fotó: Pixabay)

A helyi állampolgári tanácsadó iroda szomorú magyarázatot adott arra, mi állhat a jelenség hátterébe. Simon Harris, a szervezet vezérigazgatója azt nyilatkozta a helyi hírekkel foglalkozó StrokeonTrentLive-nak, hogy, a növekvő üzemanyag árak, helyi adók és lakbér egyre több családnak jelent a környéken elviselhetetlen terhet és emiatt vannak, akik extrém lépésekre kényszerülnek azért, hogy egyáltalán életben maradjanak. Az igazgató hozzátette, azon sem csodálkozik, hogy az üzletek ilyen módon védekeznek. Mint mondta, ha úgy érzik, hogy a helyzet olyan súlyos, hogy csak így lehet megakadályozni a lopásokat, akkor ezt kell tenniük.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top