nlc.hu
Gasztro

Ezek az árak várnak idén a Velencei-tó büféiben

A gyros-tál 2200, a sajtos-tejfölös lángos 1400 forint: ilyen árak várnak idén a Velencei-tónál

Az elszabadult infláció és az áremelkedési hullám a nyaralásainkra is hatással lesz idén. A szakember szerint a hazai magas árakból már egy egyiptomi vagy egy görögországi utazás is kigazdálkodható lesz.

1400 a sajtos-tejfölös lángos, 2200 egy gyros-tál, 10 deka süllő pedig 900 forint. Ilyen árak várnak minket, ha idén a Velencei tó partján szeretnénk nyaralni, vagy csak eltölteni egy napot valamelyik forró nyári hétvégén. A szállások árai is elszálltak itt és a Balatonnál is, ráadásul olyan mértékben, hogy a Magyar Utazási Irodák Szövetsége szerint ebből az árból már egy egyiptomi vagy egy görögországi utazást is kigazdálkodhat magának egy család – írja a Pénzcentrum.

Lángos

Brutális árak várnak idén a strandbüfékben (Fotó: MTVA/Bizományosi: Farkas Melinda)

A főváros vendéglátóhelyein 30-40 százalékos drágulás tapasztalható, míg a balatoni éttermekben 25-30 százalékos az emelkedés. Az olcsó napi menüket elfelejthetjük. A lángos már így is nagyon drága, de ha az árstop véget ér és megemelkedik az étolaj ára, további drágulásra kell számítanunk, és ugyanilyen negatív hatással lesz a liszt árának elszállása is. A Pénzcentrum beszámolója szerint ahogy nyílnak a tóparti büfék, már látszódnak az áremelkedések hatásai a Velencei-tónál. A sült halból – ami általában hekk – 10 deka 490 forintba kerül, a gyros-tál 2200 forint és egy tányér bolognai spagettit is kaphatunk ennyiért. Egy rántott sajt körettel 2000 forint, a gofrik 650, a sima palacsinták pedig 350 forintnál kezdődnek. A sima lángos 750 forint, a sajtos-tejfölös pedig 1400-ba kerül. Egy zöldségágyon tálalt grill sajtért 2400 forintot kell ott hagynunk a büfében. A rántott szelet 2000 forintnál kezdődik, de ehhez még köretet is külön kell vennünk: a sült krumpliért 750 forintot kérnek, de a rizst sem ússzuk meg ennél olcsóbban. Ezek az árak nagyjából a tavalyi legdrágább balatoni helyek árainak felelnek meg.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top