nlc.hu
Gasztro

6 vízforraló nem felelt meg a termékbiztonsági követelményeknek

Ezek a vízforralók nem feleltek meg a termékbiztonsági követelményeknek

Tizenhat mintavételezett vízforralóból hat nem felelt meg a termékbiztonsági követelményeknek.

Az ITM akkreditált Mechanikai és Villamos Laboratóriuma vizsgálati eredményei szerint a tizenhat mintavételezett vízforralóból hat nem felelt meg a termékbiztonsági követelményeknek, írja az ITM pénteki közleménye. Az egyik készülék táplálására a gyártó védővezető nélküli hálózati csatlakozóvezetéket kötött be, így annak bármelyik fémrésze és a benne lévő víz is feszültség alá kerülhet, ami akár halálos kimenetelű áramütést okozhat. Kifejezetten márkás vízforralók is megbuktak a teszten, írja a Hvg.

Bögre és vízforraló

A kép csak illusztráció (Fotó: PixaBay)

Köztük van egy Sencor, egy Electrolux, egy Russel Hobbs, két CiaoBosi, egy OK. márkájú készülék is.

Az öt kannánál megállapított hiba a tűz és égési sérülés veszélye szempontjából három készülék esetében súlyos kockázatot jelent a felhasználókra nézve. A termékvizsgálat részletes eredményei a fogyasztóvédelmi portálon olvashatók.

Keszthelyi Nikoletta fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkár elmondta: „A fogyasztóvédelem az ellenőrzésen megbukott hat terméket eltávolíttatja az üzletek polcairól. A rázós elektromos kannák mindegyikét kivonják a forgalomból, súlyos veszély esetén a vevőktől való visszahívásukat is elrendelik.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top