nlc.hu
Gasztro

A magyar vendégek kiszolgálása Horvátországban

Itt a hivatalos válasz: tényleg nem szolgálják ki a magyarokat Horvátországban?

A horvát idegenforgalmi vezető szerint tévesek azok a hírek, amelyek szerint a horvát éttermek nem szolgálják ki a magyar vendégeket.
Utcakép a horvátországi Split városában

Nagy felháborodást keltett, hogy a horvátországi Trpanj egyik étterme elé kitettek egy táblát, amelyen az olvasható, hogy magyarokat nem szolgálnak ki, illetve nem látják szívesen a magyarokat a horvát tengerparton.

Az étterem vezetője Orbán Viktor egy korábbi nyilatkozatára reagálva döntött így. A magyar miniszterelnök a május 6-i rádióinterjúban azt mondta: „Magyarországnak is lenne tengere, ha nem vették volna el tőle”. A kijelentés miatt egyébként bekérették a horvát külügyminisztériumba Magyarország zágrábi nagykövetét.

A Pénzcentrum megkereste az esettel kapcsolatban Ivana Herceget, a Horvát Idegenforgalmi Közösség igazgatóját, aki közölte: nem igaz, hogy nem szolgálják ki a magyarokat Horvátországban.

Azok a hírek, melyek szerint a horvát éttermek nem szolgálják ki a magyar vendégeket, egyszerűen tévesek. Az említett étteremnek az a szokása, hogy az étterem előtti táblákon elhelyezett humoros feliratokkal szórakoztatja a vendégeket. Így például korábban kitettek egy táblát, amin ez áll: »Van egy remek séfünk, de nem ajánljuk önöknek«, vagy például: »2-t fizetsz, 1-et kapsz«. Mindenesetre megértjük, hogy a magyar vendégek ezt a viccet személyes sértésnek vették, hiszen a humorban is van különbség Horvátország és Magyarország között

– olvasható a Horvát Idegenforgalmi Közösség igazgatójának nyilatkozatában, amelyben azt is írja, hogy mindent megtesznek azért, hogy a magyar turisták továbbra is jól érezzék magukat Horvátországban.

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: Pixabay/Michelle Raponi)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top