nlc.hu
Gasztro

A Balaton szelet nem tűnik el

Mindenki megnyugodhat, a Balaton szeletek készülnek

A gyártó szerint az átmenetileg leállított lvivi üzemben ismét folyik a termelés.

Nem tűnik el a boltok polcairól a Balaton szelet  – erről írt cikket a Magyar Nemzet. A lap a gyártótól megtudta: hamarosan ismét megtelnek a boltok polcai a klasszikus magyar édességgel. A Nestlé Hungária Kft. azt mondta, a gyártást az ukrajnai háború miatt ideiglenesen kellett leállítani, de a termelés azóta ismét helyreállt a lvivi gyárban. 

Balaton szelet reklám

Fotó: Balaton szelet reklám

Korábban az Index írta meg, az orosz-ukrán háború miatt sokan tapasztalhatták az elmúlt hetekben, hogy már a legtöbb nagy élelmiszerlánc boltjainak polcairól is eltűnt a Balaton szelet és a Boci csoki. 

A sokak által kedvelt, igazi ikonikus hazai édességnek számító termékek Ukrajnában készültnek, a háború miatt azonban a Nestlé kénytelen volt leállítani a gyártást. Bár a gyár a harcokkal egyelőre nem érintett nyugati régióban, Lviv városában található, s támadás sem érte az üzemet, a társaság úgy döntött, hogy a gyárban dolgozó kollégáinak épsége és biztonsága miatt ideiglenesen bezárja, illetve korlátozza a termelést. A gyártó azonban már akkor jelezte az Indexnek, hogy bár bizonyos termékek kapcsán valóban előfordulhat ideiglenes készlethiány, teljes erőbedobással dolgoznak az ellátási probléma megoldásán.

A Magyar Nemzet cikkéből kiderült, a termelés azóta ismét helyreállt a lvivi gyárban, a kieső tételek egy részét azonban a Nestlé más európai gyáraiban készítik. A Boci csokoládék ezentúl a csehországi üzemből érkeznek, a most is elérhető Újhullám és a Balaton Bumm továbbra is Lengyelországban készül, a klasszikus Balaton gyártása pedig Lvivben marad. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top