nlc.hu
Gasztro

Csokoládüzemi baleset

Több mint egy óra után sikerült kimenteni a csokoládétartályba esett dolgozókat

Az M&M's gyár két dolgozója több mint egy órát töltött a tartályban, mielőtt kimentették és kórházba szállították őket.
Megolvasztott csokoládé

A legtöbbünk számára vonzó gondolat, hogy egyszer bebocsáttatást nyerjünk egy csokigyárba, ahol nem szeletenként, táblánként porciózva, hanem mázsástól ömlik a csokoládé. Azonban a gyár az gyár, védelmi előírások sorával, még ha csokoládé, cukor és más nyalánkságok is képezik az üzemi munkálatok tárgyát.

2020 nyarán például a svájci Lindt csokoládégyár ventilátora hibásodott meg, és kezdte el kifelé fújni a kakaóport a gyárból, kakaóréteggel meghintve a környéket.

Egy kis bepillantás a Mars cégóriáshoz tartozó M&M’s gyár működésébe:

Az USA Today beszámolója szerint csütörtökön a pennsylvaniai Elizabethtownban található M&M’s gyár két munkását kellett kimenteni egy csokoládétartályból. Kiszabadításuk másfél órán át tartott. A mentést nehezítette, hogy nem tudták úgy kihúzni őket, ahogyan beleestek, hanem végül a tartály oldalát kellett szétvágni.

A tartályba zuhant gyári dolgozók szerencséje volt, hogy nem ért fejmagasságig a csokoládé, illetve nem folyós (és forró) csokiba estek bele, ahogyan azt elképzelnénk, hanem száraz, darabos állapotban volt a csokoládé. Egyiküket mentőautóval, másikukat helikopterrel szállították kórházba.

Egyelőre nem világos, hogy a munkások hogyan kerültek a tartályba, a munkavédelmi hatóság vizsgálja az esetet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top