Ha annyit fizetünk a gyümölcsért, mint manapság, minden trükköt vagy tippet meg kell fogadnunk a legjobb és legérettebb görögdinnye kiválasztásához. Ezt a trükköt már több mint 2600 alkalommal osztották meg a Facebookon, és közel 4000 kedvelést kapott!
A görögdinnye gazdálkodó elárulta, mire kell ügyelnünk, amikor dinnyét veszünk. A titok pedig az, hogy a sötétzöld vonalaknak két ujjnyi távolságra kell lenniük egymástól.
A tippet többen is próbára tették és arról számoltak be, a kétujjas szabály működik. Vannak, akik viszont a „kopogtatós” módszerre esküsznek: nem túl kemény, de nem puha, és nem is üreges hangot kell hallatnia a gyümölcsnek. Ez azt jelenti, hogy tele van vízzel, húsa szilárd és fogyasztásra kész.
Ám van még pár trükk, amivel megállapíthatjuk, mikor érett a dinnye. Minél mélyebb a csíkok színe, annál tovább érett a dinnye. Viszont ha a héja fényes, akkor a teljes érés előtt szedték le. A barna foltok arról árulkodnak, hogy elkezdett a cukor kiszivárogni, ami azt jelenti, hogy a dinnye édesebb. Minél nehezebb a dinnye a méretéhez képest, annál több víz van benne, és annál édesebb lesz. Minél kerekebb a dinnye (nem a hosszúkás), annál édesebb és kevésbé vizes. Végül, nagyobb valószínűséggel kapunk finom görögdinnyét, amikor szezonja van.