Június 13-án volt a húsmentesség világnapja, és ezen a napon kezdett figyelemfelkeltő kampányba Nosalty.
A Húsbavágó! nevű kezdeményezés keretein belül egy egész héten át háttérbe szorítják a húsos recepteket az oldalon, alternatívaként pedig húspótló alapanyagokat és recepteket ajánlanak az olvasóknak, ezzel figyelmeztetve mindenkit arra, hogy a klímaváltozás sajnos létezik, a húsfogyasztás visszafogása pedig egy olyan könnyen megléphető döntés, amivel egyén szinten is tehetünk ellene.
Sokat gondolkodtunk, meglépjük-e, de végül az igen győzött. Biztos lesznek haragosaink, vagy akik nem értik, ellenzik, feleslegesnek tartják, de szerintünk a bolygónk vészesen csökkenő élelmiszerhiánya és a klímaváltozás napjaiban itt az idő a drasztikusabb lépésekre.
– mondta el Hering András, a Nosalty főszerkesztője.
Mint írják, táplálkozási szakértők és a Greenpeace jelentése szerint az emberek általában túlságosan sok húst és tejterméket esznek, és ugyan egyénileg az igények eltérnek, összességében nézve jóval nagyobb az állati eredetű termékek iránti igény, mint amennyit a bolygónk elbírna, a kiterjedt hús- és tejtermelés rendkívüli mértékű környezetszennyezéssel vagy inkább rombolással jár.