nlc.hu
Gasztro

Idén is elindult a Húsbavágó! kampány a Nosaltynál

Húsbavágó: ismét a húsmentesség mellett kampányol a Nosalty

Jót tesz a bolygóval az, aki visszafogja a húsfogyasztást, erre próbálják felhívni a figyelmet.

Június 13-án volt a húsmentesség világnapja, és ezen a napon kezdett figyelemfelkeltő kampányba Nosalty.

A Húsbavágó! nevű kezdeményezés keretein belül egy egész héten át háttérbe szorítják a húsos recepteket az oldalon, alternatívaként pedig húspótló alapanyagokat és recepteket ajánlanak az olvasóknak, ezzel figyelmeztetve mindenkit arra, hogy a klímaváltozás sajnos létezik, a húsfogyasztás visszafogása pedig egy olyan könnyen megléphető döntés, amivel egyén szinten is tehetünk ellene.

Sokat gondolkodtunk, meglépjük-e, de végül az igen győzött. Biztos lesznek haragosaink, vagy akik nem értik, ellenzik, feleslegesnek tartják, de szerintünk a bolygónk vészesen csökkenő élelmiszerhiánya és a klímaváltozás napjaiban itt az idő a drasztikusabb lépésekre.

– mondta el Hering András, a Nosalty főszerkesztője.

Lányok zöldséges kosárral és vászonszatyorral

Fotó: Pexels

Mint írják, táplálkozási szakértők és a Greenpeace jelentése szerint az emberek általában túlságosan sok húst és tejterméket esznek, és ugyan egyénileg az igények eltérnek, összességében nézve jóval nagyobb az állati eredetű termékek iránti igény, mint amennyit a bolygónk elbírna, a kiterjedt hús- és tejtermelés rendkívüli mértékű környezetszennyezéssel vagy inkább rombolással jár. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top