Ez a recept annyira egyszerű, hogy gyerekeknek is előszeretettel ajánlják, hiszen különösebb kézügyességet nem igényel. Kicsit elnagyolt mozdulatokkal is épp olyan mutatós lesz a végeredmény, mintha a legrutinosabb konyhatündér készítené. Az ízvilágából pedig semmit nem von le, hogy egy ennyire egyszerű recept.
Angolul yogurt bark néven ismert ez az édesség, aminek elkészítéséhez a sütőt sem kell bekapcsolni, ráadásul szuperegészséges, hiszen csupán joghurtot, egy kis természetes édesítőt és sok-sok gyümölcsöt és magokat tartalmaz.
Tanácsok az isteni fagyasztott joghurtropogóshoz:
- Görög joghurttal ajánlja a legtöbb recept, de natúr joghurttal is remek.
- A legjobb, egyedi ízvilághoz kerüljük az előre ízesített, cukrozott joghurtokat!
- Ne felejtsünk el sütőpapírt rakni alá, hogy a fagyasztott finomságot könnyen fel tudjuk szedni róla!
- Szükség van az édesítésre, aminek a legfinomabb és legegészségesebb módja, ha mézet, agavé- vagy juharszirupot használunk cukrozás helyett.
- Előbb az olajos magvakat nyomkodjuk bele az édesített joghurtba, és utána a gyümölcsöket, hogy ne törjük össze az utóbbiakat. Legyen szép is, nem csak finom!
- Ha nagy darab magvaink vannak, törjük előtte össze őket. Kivéve, ha imádjuk a nagyobb ropogtatnivalókat, mint például az egész mogyoró vagy pisztácia.
- A legjobban beleillő olajos magvak: pisztácia, dió, pekándió, törökmogyoró, mandula.
- Laktatóbb lehet, ha gabonapelyhet is teszünk bele.
- A csokoládéchipsek vagy csokidarabok is rendkívül finomak benne.
Egy rövid kedvcsináló videó az elkészítéséhez, alatta pedig a recept olvasható:
@nickiieats Easy + delicious #dessert #frozenyogurtbark
Hozzávalók (10-12 adaghoz):
- 550 g görög vagy natúr joghurt
- 1-2 teáskanál (5-10 ml) méz, agavé- vagy juharszirup
- egy nagy marék gyümölcs vagy aszalt gyümölcs
- egy fél marék olajos magféle (pisztácia, dió, pekándió, törökmogyoró, mandula)
- ízlés szerint egy kevés gabonapehely vagy csokidarabok
Elkészítése:
- Sütőpapírra, tepsibe (vagy egy nem mély tálba) beleöntjük a joghurtot.
- Spatulával vagy kanállal elkeverjük benne a mézet vagy szirupot.
- Egyenletesen eloszlatjuk a tepsiben az édesített keveréket.
- Ízlés szerinti mennyiségben és ízekben belenyomkodunk olajos magvakat, majd a gyümölcsöket.
- 3-4 órára vagy egy éjszakára a mélyhűtőbe tesszük.
- Törjük fel csak szabálytalanul, kézzel, és jó étvágyat hozzá, egy igazi egészséges nassolnivalót kaptunk!