nlc.hu
Gasztro
Fagyasztott joghurtos ropogóst pofonegyszerűen

Imádnivaló hűsítő édesség: így készíts joghurtos ropogóst – és még egészséges is

Egy szó szerint harapnivaló nyári finomság készítését mutatjuk meg.

Ez a recept annyira egyszerű, hogy gyerekeknek is előszeretettel ajánlják, hiszen különösebb kézügyességet nem igényel. Kicsit elnagyolt mozdulatokkal is épp olyan mutatós lesz a végeredmény, mintha a legrutinosabb konyhatündér készítené. Az ízvilágából pedig semmit nem von le, hogy egy ennyire egyszerű recept.

Angolul yogurt bark néven ismert ez az édesség, aminek elkészítéséhez a sütőt sem kell bekapcsolni, ráadásul szuperegészséges, hiszen csupán joghurtot, egy kis természetes édesítőt és sok-sok gyümölcsöt és magokat tartalmaz.

Fagyasztott joghurt ropogós

Fagyasztott joghurtszeletek eperrel, bogyós gyümölcsökkel / Fotó: AnaMOMarques, Getty Images

Tanácsok az isteni fagyasztott joghurtropogóshoz:

  • Görög joghurttal ajánlja a legtöbb recept, de natúr joghurttal is remek.
  • A legjobb, egyedi ízvilághoz kerüljük az előre ízesített, cukrozott joghurtokat!
  • Ne felejtsünk el sütőpapírt rakni alá, hogy a fagyasztott finomságot könnyen fel tudjuk szedni róla!
  • Szükség van az édesítésre, aminek a legfinomabb és legegészségesebb módja, ha mézet, agavé- vagy juharszirupot használunk cukrozás helyett.
  • Előbb az olajos magvakat nyomkodjuk bele az édesített joghurtba, és utána a gyümölcsöket, hogy ne törjük össze az utóbbiakat. Legyen szép is, nem csak finom!
Fagyasztott joghurt ropogós gyümölcsökkel

Gyümölcshangsúlyosan: Fagyasztott joghurt ropogós / Fotó: Jelena990, Getty Images

  • Ha nagy darab magvaink vannak, törjük előtte össze őket. Kivéve, ha imádjuk a nagyobb ropogtatnivalókat, mint például az egész mogyoró vagy pisztácia.
  • A legjobban beleillő olajos magvak: pisztácia, dió, pekándió, törökmogyoró, mandula.
  • Laktatóbb lehet, ha gabonapelyhet is teszünk bele.
  • A csokoládéchipsek vagy csokidarabok is rendkívül finomak benne.

Egy rövid kedvcsináló videó az elkészítéséhez, alatta pedig a recept olvasható:

@nickiieats

Easy + delicious #dessert #frozenyogurtbark

♬ original sound – I like to eat 😋

Hozzávalók (10-12 adaghoz):

  • 550 g görög vagy natúr joghurt
  • 1-2 teáskanál (5-10 ml) méz, agavé- vagy juharszirup
  • egy nagy marék gyümölcs vagy aszalt gyümölcs
  • egy fél marék olajos magféle (pisztácia, dió, pekándió, törökmogyoró, mandula)
  • ízlés szerint egy kevés gabonapehely vagy csokidarabok

Elkészítése:

  1. Sütőpapírra, tepsibe (vagy egy nem mély tálba) beleöntjük a joghurtot.
  2. Spatulával vagy kanállal elkeverjük benne a mézet vagy szirupot.
  3. Egyenletesen eloszlatjuk a tepsiben az édesített keveréket.
  4. Ízlés szerinti mennyiségben és ízekben belenyomkodunk olajos magvakat, majd a gyümölcsöket.
  5. 3-4 órára vagy egy éjszakára a mélyhűtőbe tesszük.
  6. Törjük fel csak szabálytalanul, kézzel, és jó étvágyat hozzá, egy igazi egészséges nassolnivalót kaptunk!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top