nlc.hu
Gasztro

Fagyiár-körkép

Van, ahol csak fél gombóc fagyit adnak 500 forintért

Szinte mindenhol 50, de akár 100 forinttal is emelkedett az adagok ára a tavalyihoz képest.
fagyi

Kevés, de legalább nagyon drága – a Fókusz szerint így jellemezhető az idei fagyipiac. A riportmagazinban utánajártak annak, hogy mennyibe kerül idén nyáron egy gombóc fagyi Budapesten és a Balatonnál.

Volt olyan hely, ahol csak fél adagot adnak teljes áron. 500 forintot kellett fizetni fél gombócnyi fagylaltért a Halászbástyánál, a fagyi azonban 50 gramm helyett csak 30-at nyomott, azaz egy fél gombóc lemaradt. A legdrágábban Siófokon, a Petőfi sétányon evett fagyit a Fókusz riportere. Itt 550 forintba került egy gombóc, ami a mérleg szerint nem érte el az ígért 50 grammot: pohárral és kiskanállal együtt is csak a 4 dekát nyomott.

Mint a Fókusz riportjából kiderül, szinte mindenhol legalább 50, de akár 100 forinttal is emelkedett a fagylaltadagok ára a tavalyihoz képest. A cukrászok szerint a drágulás nem meglepő, az alapanyagok beszerzési ára ugyanis sok esetben a duplájára emelkedett az elmúlt hónapokban. A tejtermékek és a gyümölcsök árnövekedésén túl pedig egy fagylaltozó fenntartási költségei sem segítik az árak alacsonyan tartását.

Kiemelt kép: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top