Gasztro

Brazil kávélimonádé: ez a nyár kedvenc kávétrendje (x)

Az idei szezon nagy slágere a jeges-citrusos kávélimonádé, amely a brazilok kedvenc koktélja, a Caiprinha ízvilágát idézi.

A kánikula elengedhetetlen hűsítő itala a jegeskávé, amelynek világszerte rengeteg változata létezik. Nem kell messzire utaznunk, otthon is megteremthetjük a nyaralás hangulatát egy különleges, trópusi ihletésű jegeskávéval.

Nem véletlen, hogy a Caiprinhát Brazília nemzeti italaként szokták emlegetni, hiszen a frissítő koktél elengedhetetlen kelléke az ottani nyárestéknek. A tört jégből, barnacukorból, lime gerezdekből és cachacából álló italnak létezik egy alkoholmentes, kávéval készített változata is, ami az idei szezon egyik meghatározó kávétrendje.

Brazil kávélimonádé: ez a nyár kedvenc kávétrendje (x)
A tökéletes brazil hangulatú jegeskávé elkészítéséhez a Nespresso kávészakértői megalkották a trópusi lime és menta ízesítésű Liminha Over Ice, a Vertuo rendszerhez pedig az Exotic Liminha Over Ice kávékapszulákat, amelyek szezonálisan elérhetők a márka kínálatában. A kávék egzotikus ízvilága, és a hozzájuk összeállított nem mindennapi receptek kényeztető jegeskávé-pillanatokat teremtenek. Ezen kívül számos más jegeskávé-kapszulából válogathatunk, melyeket kifejezetten úgy alkottak meg, úgy pörköltek, hogy jégre elkészítve bontakozzanak ki a legjobban a kávék aromái.

Brazil kávélimonádé: ez a nyár kedvenc kávétrendje (x)
A Nespresso Alessandra Ambrosio-val együtt idén nyáron arra ösztönöz, hogy varázsoljunk vakációt a hétköznapokból. Ez az évszak tökéletes arra, hogy új szokásokat alakítsunk ki, és legyen szó akár a reggeli jógagyakorlatokhoz társított cappuccinóról, akár a naplóírás mellett elkortyolgatott jegeskávéról, ezeket a rituálékat mindig teljesebbé tehetjük egy finom kávéval. Azért, hogy segítsen beépíteni a mindennapokba ezt a tudatos energiát, a Nespresso egyedi mantrákat fogalmazott meg a nyárra, és ezek közül kettő – a „Brew, Breathe, Bloom” (Kávézz, Lélegezz, Nyiss a világra) és az „Inhale, Exhale, Enjoy” (Belégzés, Kilégzés, Feltöltődés) – a márka Limited Edition kávéscsészéit is díszíti.

Izgalmas jegeskávé receptekért látogass el a www.nespresso.com oldalra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top