nlc.hu
Gasztro

Ingyen ételt ajánl a rászorulóknak egy kifőzde

Nem sok olyan felirattal találkozunk az országban, mint amilyet ez a kifőzde kitett

Megható felajánlást tett egy családi kifőzde, ami különösen nagylelkű dolog a mostani nehéz időkben.
Rántott húsos szendvics császárzsömlében

A Láthatatlan Magyarország Facebook-oldal tett ki egy fotót egy kifőzde kiírásáról, amelyen a rászorulóknak ajánlanak fel ingyen ételt. Talány, hogy melyik étterem tette ki, szándékosan nem jelölték meg a helyszínt, de valójában nem is ez a lényeg.

Az üzenet itt a fontos:

Ha éhes vagy és nincs pénzed vendégünk vagy egy rántott húsos zsemlére (a főkasszánál lehet kérni)

– olvasható a kiírásban, amelyről itt láthatod a fotót. 

A posztban az áll: „egy családias kis kifőzde, valahol Magyarországon. A fotó készítője érthető okokból a település nevét nem adta meg”.

A pékségek, kifőzdék működésében egyébként jelenlévő gyakorlat itthon is, hogy az aznapi megmaradt friss ételt délután jelentős kedvezménnyel teszik elérhetővé, illetve záráskor kiteszik a bejáratukhoz a maradékot. A környékbeli rászorulók, a létminimum alatt élők vagy hajléktalanok, ismerik azokat a helyeket, ahol gondot fordítanak arra, hogy az egyszerű szemétbe dobás helyett lehetőség szerint segítsék azokat az embereket, akiknek bármilyen okból is nagy terhet jelent a napi betevő előteremtése.

A fenti feliraton ráadásul nem a maradékért lehet jelentkezni, ezért is nem tüntették fel a kifőzde nevét, címét.

A felajánlás azért is rendkívül nagylelkű, mert a kormány minimális segítséggel hagyta a magyarországi vendéglátókat a pandémia okozta bezárások idején. A megtépázott gazdasági szektorra széles körben jellemző az eladósodás és a munkaerőhiány, már akinek sikerült talpon maradnia. Ennek tükrében olvassuk tehát ezt a kiírást.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top