nlc.hu
Gasztro

Luxus lett a cukrászda

Cukrászdába járni is luxus lett Magyarországon

Az áremelkedések a cukrászdákat sem kímélik, már a megfizethetőbb helyeken is 500 forint körüli összeget kóstál egy szelet sütemény.

A sütemények árai is jócskán emelkedtek, ezért egyre kevesebben engedhetik meg maguknak Magyarországon, hogy cukrászdába járjanak, akik pedig mégis megteszik, az olcsóbb süteményeket keresik – számolt be ról az ATV Híradója.

Mivel a tejtermékek, a liszt, a cukor és az ízesítők is drágulnak, a cukrászdák is emelték az áraikat.

“Szécsény cukrászdáiban is emelkedtek a sütemény árak, de én úgy gondolom, hogy még az ország más területeihez képest: Budapesthez vagy Balatonhoz képest még olcsók vagyunk. A vidéki ember az 1200 forintos szelettorta árat nem igazán tudja megfizetni” – mondta a hírműsor riportjában Béres Mária, a szécsényi Happy cukrászda üzletvezetője. Náluk egy szelet sütemény egyébként 500 forint körüli összegbe kerül. 

Cukrászda

Már ez is luxus (Fotó: Getty Images)

Egy hévízi cukrászda üzletvezető-tulajdonosa, Karádi Szabolcs ugyanitt elmondta: már tavasszal is árat kellett emelniük és az energiaárak miatt elképzelhető, hogy kora ősszel újra meg kell tenniük.

Márkus Pál, egy hajdúszoboszlói cukrászda üzletvezetője arról beszélt, hogy náluk az áremelés dacára sem csökkent, sőt, inkább emelkedett a forgalom, ez azonban annak tudható be, hogy tart a szezon és az idegenforgalom biztosítja azt a forgalmat, ami a belföldi forgalom visszaeséséből következhetne be.

A kiemelt turisztikai központokon kívül működő cukrászdák üzemeltetői ugyanakkor tartanak attól, hogy az esetleges újabb áremelés forgalomcsökkenést eredményezhet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top