nlc.hu
Gasztro

Elhunyt Oszi bácsi, a balatoni keszegsütő

Elhunyt Oszi bácsi, a legendás balatoni keszegsütő

79 éves korában elhunyt Juha Gyula, akit az ország csak Oszi bácsiként ismert, és a híres szigligeti keszegsütő tulajdonosaként ismerte az ország.

Juha Gyula már évtizedek óta sütötte a halat a Balatonnál, pedig amikor megérkezett oda, csak egyetlen nyárra tervezett. Halálhírét lánya, Juha Olga magyar bajnok magasugró tette közzé a közösségi oldalán – írja a veol.

Oszi bácsi keszegsütödéje

A retro maga (fotó: foursquare)

Juha Gyula egyetlen nyár alatt szeretett bele a Balatonba, és úgy döntött, maradni fog. A nosalty portréja szerint sokáig egy helyi étterem üzletvezetőjeként dolgozott, majd 2010-től kezdett el keszegsütéssel foglalkozni a vízparton: megnyitotta az Oszi bácsi keszegsütödéjét a szigligeti strandon. Végig fontos volt számára, hogy a munkatársaival maga pucolja és készítse elő a halakat, és az emberek azért is ismerték, mert maga tálalta a vendégeknek az ételeket, karakteres stílusát az emberek gyorsan megjegyezték. Az emberek azért is szerették a helyet, mert retro-hangulatban élvezhették nála a friss halakat. A halsütöde továbbra is nyitva marad a strandon, Oszi bácsi családja tovább üzemelteti a helyet. Juha Gyulát augusztus 8-án kísérik utolsó útjára a szigligeti temetőben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top