Epertorta egyszerűen, amit a kezdők is el tudnak készíteni

G.P. | 2022. Augusztus 14.
Egy szelet hűs epertorta a nyári melegben nagyon jól tud esni, főleg, ha az elkészítéséhez be sem kell kapcsolni a sütőt!

Az epertorta tipikus nyári sütemény, amiből nem lehet eleget készíteni. Amilyen gyorsan elkészül, olyan gyorsan el is fog fogyni!

Egyszerű epertorta

Délutáni nasinak nincs is jobb, mint egy hűs epertorta, ami tökéletesen passzol a jegeskávé mellé, vagy egy nagy pohár limonádé mellé is. Kezdők is el tudják készíteni!

Mennyei epertorta
(Fotó: Getty Images)

Hozzávalók:

Elkészítés:

Vegyél elő egy kapcsos tortaformát, majd a zabkekszet törd össze, és keverd el a szobahőmérsékletű, puha vajjal. Ezt követően egyengesd el, és lapítsd el a tortaforma aljában.

Mosd meg az epreket, és a felét tedd aprítóba, majd pépesítsd. Egy tálban a mascarpone-t és az eritritet keverd el, add hozzá a pépes epret, alaposan dolgozd el, majd simítsd rá a kekszrétegre. Ez után tedd a hűtőbe, és hagyd állni. Amíg dermed, addig készítsd el az eperszószt, ami a torta tetejére fog kerülni.

A maradék epret is pürésítsd le az aprítóban, majd egy kis lábasban, eritrit, víz és zselatin társaságában főzd forrásig. Ha megvagy vele, hagyd egy kicsit kihűlni, öntsd rá a tortára, dobj rá néhány felszeletelt epret, és irány a hűtő! 2-3 óra után már eheted is az epres finomságot!

Exit mobile version