Kipróbáltuk Reese Witherspoon imádott turmixát, amivel minden napját berobbantja

Haranghy Orsi | 2022. Augusztus 21.
Olcsó receptet nem ígérünk. Egy finom, éltető és egészséges turmixot annál inkább.

Senkit ne riasszon el a turmix színe. Nem egy zöld színű „salátalé”, amit ajánlunk. Kipróbáltuk, és a végeredmény egy jó ízű, finoman édeskés, laktató, frissítő ital. Ha valaki eleddig szalonnás rántottát vagy melegszendvicset reggelizett volna, biztosan nem fogja beérni egy zöldség-gyümölcs alapú turmixszal, de ha mégis érezné magában a kísérletező kedvet, az alábbiakban tippeket is adunk, hogyan tehetjük az italt tartalmasabbá, laktatóbbá – erről maga Reese Witherspoon is beszél, miközben bemutatja a receptet, amit egyébként Kerry Washington színésznőnek köszönhet.

A szívecske arcú színésznő saját bevallása szerint 8-9 éven át minden egyes délelőtt ezt az reggeli koktélt itta. Ahogyan meséli, délelőtt 10-11 körül szokta elfogyasztani, és két-három órán át nem éhes utána. Witherspoon mondhatni élő reklámja a zöldturmixának, a 46. évét idén betöltött színésznőt ugyanis előbb néznénk a lánya nővérének, mint édesanyjának. Íme, a cikk alján pedig YouTube-videón is bemutatja a színésznő a turmix készítését.

Reakciók azoktól, akik kóstolták Reese Witherspoon smoothie-ját

„Lehet, hogy Reese feltalálta a zöldturmixot, ami… jó ízű?! Kipróbáltam a receptjét.”

„Imádom ezt a turmixot! Először szkeptikus voltam, de mégis kipróbáltam. Egy hónapja minden reggel ezt iszom, és a bőröm még sosem volt ilyen tiszta. Az arcbőröm megtisztult, a karomon és a lábamon pedig nincsenek már azok a kis dudorok. A turmixom általában egy kicsit sűrűre sikerül az én ízlésemnek, ezért a végén egy kis vízzel hígítom, de mindenképpen inni fogom továbbra is. Nagyon finom!”

„Ez a cucc tényleg működik! Két héten át minden egyes reggel ittam, és a bőröm ragyogott!”

„Ez a legjobb zöldturmix, amit valaha is kóstoltam. A citrom hozzáadása megváltoztatta az egész ízét, és annyira finom lett. Te mindig inspirálsz.”

Mégis mitől lehet finom egy zöldségekkel teli ital?

Röviden: a banántól. Hosszabban: az összes hozzávalótól. Az alma és a körte édessége és rosttartalma, a citrom élénk savai, a kókuszvíz lágy, diós aromájú, édeskés íze mind hozzátesz az ízvilágához. Ha szeretnénk még kellemesebbé tenni, tegyünk bele még egy banánt vagy egy kanál mandulavajat (vagy mogyoróvajat, kesudióvajat, ezek ma már a drogériák élelmiszerrészlegén is kaphatók).

Ne ijedjünk meg tehát az intenzív zöld színtől, a kész italban nem a saláta, hanem a banán és az édes gyümölcsök íze dominál,

az olajos magvakból kinyert krém, a mandulavaj hozzáadásával pedig selymesebbé és teltebbé varázsolhatjuk.

Több banánnal sűríthetjük / Fotó: iprogressman, Getty Images

Mivel tehetjük laktatóbbá a turmixot?

Az előbb említett plusz banánon és mandulavajon kívül két olyan eszköz van még a kezünkben, amivel nem dobjuk meg jelentősen az ital kalóriatartalmát. Az egyik a fehérjepor, ízlésünk és belátásunk szerint válogatva a kínálatból. Az íztelen vagy enyhén édes fehérjepor nem fog bezavarni az ital ízvilágába. (Nyilván ne epreset vagy csokisat tegyünk bele.)

A másik ütőkártya a lenmag lehet. Ez ma már sok egészséges konyhában fellelhető, kiváló emésztést segítő magféle, ami áztatás hatására egy nyálkás réteget képez a magok körül. Nem véletlenül használják a vegánok és tojásallergiások a vízbe áztatva zselésedni kezdő lenmagot tojás helyettesítésére. Fontos tulajdonsága még, hogy sok vízre van szükség a megemésztéséhez, ezért reggeli granolák, smoothie-k kedvelt „bélelő” alapanyaga, ami segít a jóllakottságérzet növelésében.

Fotó: Wanwisa Hernandez/EyeEm, Getty Images

Smoothie 1×1: így készítsd a Witherspoon-féle turmixodat!

Frissen, habosan / Fotó: Jan Sedivy, Unsplash.com

Eláruljuk, hogy kókuszvíz nélkül, sima vízzel is pont olyan finom lesz a turmix.

Hozzávalók:

Opcionális:

Elkészítése:

Egészségünkre!

Exit mobile version