nlc.hu
Sztárok

Reese Witherspoon kiteljesedett az anyaságban

48 éves lett Reese Witherspoon, aki nem Tóthné többé

Nem bánja, hogy fiatalon szült először. Mindkét házasságát sikerült barátsággal lezárnia, gyerekei kísértetiesen hasonlítanak rá.

A New Orleansban született Reese Witherspoon családjára kicsit sem volt jellemző a művészet. Édesapja a hadseregben szolgált altábornagyként, később pedig az egészségügyben helyezkedett el. Anyja gyermekorvosi asszisztensnő volt. Vallásos neveltetést kapott, édesapja kiképzése miatt pedig négy évig élt Németországban kisgyermekként. Legnagyobb példaképének a nagymamáját tartja. „Dorothea, a nagymamám volt az, aki minden nap elvitt az iskolába, segített a házi feladatom megírásában, mesét olvasott nekem – sokszor az állatokat utánozta a hangjával -, megtanított mézeskalácsot sütni, és díszes csészékből teát inni. Minden, amit csinált, varázslatos volt számomra. Szerencsés vagyok, mert olyan nagymamám volt, aki ösztönözött a kreativitásra, és a tanulásra” – írta 2023-ban a közösségi oldalán egy a nagymamáját ábrázoló fotó mellé.

„A Jóbarátok öltözőjében szoptattam és pelenkáztam a lányomat”

15 éves volt, amikor szerepet kapott Diana Keaton Vadvirágok című filmjében. De nem ez, hanem a Holdember című mozi hozta el számára az átütő sikert. Produkció produkciót követett, aztán 1999-ben jött a Kegyetlen játékok, amelyben partnerei a későbbi férje, Ryan Philippe és Sarah Michelle Gellar színésznő volt. A kritikusok elismerése elkerülte a mozit, de a népszerűsége mondhatni kilövellt. A 2000-es évek elején vendégszereplő volt a Jóbarátok sorozat hatodik évadában.

Jennifer Aniston és Reese Witherspoon

Jennifer Aniston és Reese Witherspoon a 2024-es Critics Choice Awards Gálán (Fotó: Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic)

„Nagyon ideges voltam a felvétel előtt. Izgultam, mert Jennifer Anistonnal volt jelenetem, és élő közönség előtt zajlott a felvétel. De Jennifer nagyon kedves volt, azt mondta, hogy nincs okom izgulni. Egy ragyogó színésznőt, és barátságos kollégát ismertem meg a személyében. És igen! Mi azóta is barátok vagyunk. 23 éves voltam a Jóbarátok forgatásán, és már megszületett a lányom, Avá, akit a színfalak mögött, az öltözőben szoptattam” – mondta a Harpers Bazaarnak. És mi sem bizonyítja jobban, hogy barátok maradtak Anistonnal, mint legutóbbi közös sorozatuk, a The Morning Show.

Fiatalon kötött házasság

Reese nagyon fiatalon lett édesanya. A 21. születésnapját ünnepelte, amikor bemutatták neki a szintén fiatal színész Ryan Phillippe-t, akivel aztán együtt játszott a Kegyetlen játékokban. Phillippe még a forgatás előtt gyűrűt húzott Reese ujjára, majd a boldogító igent is kimondták a ’99-es bemutató utáni hónapokban. Első gyermekük, a korábban említett Ava 1999 szeptemberében jött a világra, fiuk, Dacon pedig négy évvel később, 2003-ban.

Reese Witherspoon és Ryan Phillippe

Reese Witherspoon és Ryan Phillippe (Fotó: S. Granitz/WireImage)

A fiatalon kötött házasság azonban hamar hullámvölgybe került a gyerekek születése után. A házaspár tanácsadóhoz járt, és próbálták menteni a kapcsolatukat. Amikor ez kiderült, a színésznő keményen visszaszólt a magánéletükön csámcsogóknak. „Mióta rossz dolog, ha próbálsz segíteni magadon, vagy a házasságodon? Mi nem képzeljük azt magunkról, hogy tökéletesek vagyunk, ha ezt tennénk, onnantól csúnyán arcon csapna a valóság” – nyilatkozta a színésznő Oprah adásában. Ennek ellenére nem sikerült megmenteniük a házasságukat és 2006-ban bejelentették a válást. „23 évesen férjhez mentem, 27 évesen pedig már két gyermek édesanyja voltam. Soha nem változtatnék semmin. Most is így döntenék” – mondta egy interjúban, de azt is hozzátette, mennyire bántotta, hogy a lapok anélkül írtak az érzéseiről, hogy megkérdezték volna. „Persze, mindig vannak találgatások, de a legfontosabb, hogy őszinte legyek és lehessek.”

Reese Witherspoon a gyerekekkel

Reese Witherspoon a gyerekekkel Ava Phillippe-pel és Deacon Phillippe-pel Hollywoodban, a Hírességek Sétányán (Fotó: Eric Charbonneau/WireImage)

Tóthné

A 2000-es években Witherspoon olyan kasszasikereket forgatott, mint a Doktor Szöszi 1-2, a Mindenütt nő, az Oscar-díjas Nyughatatlan, a Vizet az elefántnak, vagy éppen a Négy karácsony. 2010-től pedig a Kémes hármasban, a Vadonban és olyan siker sorozatban szerepelt, mint a Hatalmas kis hazugságok, vagy a The Morning Show.

Nemcsak a szerepek, de a magánélete is megváltozott: közel két évig volt a párja Jake Gyllenhaal. A kapcsolatot egy római nyaraláson készült képek buktatták le. A szakítást követő évben, 2010-ben kezdett randevúzni a magyar származású Jim Toth menedzserrel, egy évvel később pedig az esküvőt is megtartották. Közös gyermekük, Tennessee James Toth 2012-ben született, de ez a házasság sem állta ki az idő próbáját. A válást 12 évvel később, 2023-ban jelentették be. „Annyi csodálatos évet töltöttünk együtt, és mély szeretettel, kedvességgel és kölcsönös tisztelettel gondolunk egymásra. De a életünk következő fejezetét már külön folytatjuk. A legfontosabb prioritásunk a fiunk, és az egész családunk” – írták a közleményben.

Jim Toth és Reese Witherspoon

Jim Toth és Reese Witherspoon a 2020-as SAG Gálán (Fotó: Kevin Mazur/Getty Images for Turner)

Witherspoon aztán egy amerikai magazinnak nyilatkozott életének új szakaszáról. „Az első válásomhoz képest sokat jelent, hogy már itt van a közösségi média, ahol én magam mondhatom el, hogyan érzek, miért döntöttünk a válás mellett. A saját hangomon, hitelesen oszthatom meg. Mindig arra gondolok, hogy nem vagyok egyedül, hiszen emberek sokasága éli át egy szép kapcsolat végét” – mondta a színésznő.

Így beszélnek róla a gyerekei

A 48 éves színésznő nem csak a szerepekben lubickol mostanában. Produkciós céget nyitott, könyvklubot alapított és van olyan szerződése is, amely értelmében a lányával képvisel egy adott márkát. Ava ugyanis már 24 éves, és pont úgy néz ki, mint az anyja, akiről így írt 2022-ben Anyák napján. „Boldog-boldog anyák napját, én gyönyörű, megfontolt, erős és vidám anyámnak. Annyira szerencsés vagyok, hogy szerethetlek és, te viszont szeretsz!” Ami a fiúkat illeti: Deacon 20 éves és a New Yorki-i Egyetem diákja, emellett zenei producerként is bontogatja a szárnyait. Tennessee pedig 11 esztendős, és még iskolába jár. „Anyának lenni az életem legnagyobb, és legfontosabb része”- nyilatkozta Witherspoon korábban.

Ava Phillippe és Reese Witherspoon

Ava Phillippe és Reese Witherspoon a 2024-es Critics Choice Awards Gálán (Fotó: Image Press Agency / NurPhoto / NurPhoto via AFP)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top