nlc.hu
Sztárok

Hírességek, akik karácsonykor házasodtak

Hírességek, akik karácsonykor mondták ki az igent

A hírességek között akad jónéhány pár, aki karácsonykor sétál be a házasságkötő terembe. És persze az ünnepi lánykérés sem ritka.

Első párunk hölgy tagja nem celebszintű híresség, de olyan híres politikus, hogy nem hiányozhat a listáról. Margaret Roberts (a későbbi Margaret Thatcher) 1949 februárjában egy vacsorán ismerkedett meg, az akkor éppen válófélben lévő Denis Thatcherrel. A sikeres és gazdag üzletember, felajánlotta, hogy kiviszi az essexi vonathoz, de nem beszélhetünk arról, hogy találkozásuk szerelem volt első látásra. „Nem túl vonzó ugyan, de nagyon kedves” – mondta az egyik ismerősének a férfiról a politikus. 26 éves volt, amikor 1951 karácsonyán a londoni Wesley kápolnában kimondta az igent Thatchernek. Itt keresztelték meg aztán a két gyermeküket is. Viszont a metodista vallásról később áttértek az anglikán hitre, ennek az egyháznak az istentiszteletére jártak rendszeresen.

Margaret Thatcher és családja

Margaret Thatcher és családja (fotó: Profimedia)

A második esküvője karácsonykor volt

A Harry Potter könyvek “anyja” J.K. Rowling is karácsonykor, pontosabban december 26-án mondta ki az igent másodszor. Még Portugáliában találkozott a tévés Jorge Arantes szakemberrel, egy évvel később eldöntötték, hogy Londonba utaznak, hogy a nő bemutassa Jorge-t a családjának, ez idő alatt az író már terhes volt, de Londonba érve elvetélt. Bár a kapcsolatuk már közel sem volt olyan kiegyensúlyozott, mint régen, 1992 októberében mégis eldöntötték, hogy összeházasodnak. Lányuk Jessica egy évvel később született Portugáliában. Ekkorival Rowling már megírta a Harry Potter és a bölcsek köve kötet első három fejezetét, és vázlatban megvolt az egész történet.

Négy hónappal a lányuk születése után, valóságos pokol lett az író házassága. A rövid, de katasztrofális időszak alatt, a férfi megverte (később azt nyilatkozta, nem is bánta meg), majd elvette a lakáskulcsát, hogy bezárva tartsa őt. Rowling elmondása szerint Arantes a Harry Potter vázlatával tartotta őt sakkban. A férfi végül kidobta őt a házból, de nem sokkal később a rendőrséggel együtt visszatért, hogy visszaszerezze a lányát Jessicát, két hétig bujkáltak, mielőtt sikerült elhagyniuk Portugáliát. 1993 végén, a Harry Potter vázlatával a bőröndjében Rowling lányával együtt Edinburgh-ba költözött.

J.K. Rowling és Neil Murray

J.K. Rowling és Neil Murray (fotó: Profimedia)

Ez eddig nem egy vidám történet, nemigaz? Szerencsére ezt követően jobbra fordult az élete, és 2001-ben feleségül ment Neil Murrayt orvoshoz. A ceremóniát a Killiechassie House-t nevű otthonukban tartották Skóciában, 2001. december 26-án.

Szenteste is lehet házasodni

Bár az Egyesült Államokban december 24-e mondhatni egy átlagos nap, nekünk nagyon is fontos az az este. De fontos nap ez Martin és Janet Sheen számára is, igaz, teljes más okból. A pár 1961. december 24-én házasodott össze, és azóta is együtt vannak.

Martin Sheen és felesége

Martin Sheen és felesége (fotó: Profimedia)

Katherine Heigl, a Grace klinika egykori sztárja szintén Szenteste kötötte össze az életét, a zenész Josh Kelley-vel. A pár akkor ismerkedett meg, amikor Heigl szerepelt Kelley „Only You” című dalának videójában. A karácsonykor tartott esküvőjük óta, három gyermekes szülők lettek. Fiuk Joshua Bishop 6 esztendős, adoptált lányaik, a 14 éves Naleigh Mi-Eun, és a 11 esztendős Adalaide Marie Hope.

Katherine Heigl és férje

Katherine Heigl és férje (fotó. Profimedia)

Válás lett a vége

Pamela Anderson és a testőre, Dan Hayhurst a járvány idején szerettek egymásba. A kapcsolatot annyira stabilnak érezték, hogy 2020 karácsonyán az esküvő mellett döntöttek. A Covid-szerelem viszont tiszavirágéletű lett, és egy évvel később, már nem az anyakönyvvezető szobájába kopogtattak be, hanem a válásipapírokat hitelesítő bíróság ajtaján.

Pamela Anderson és Dan Hayhurst

Pamela Anderson és Dan Hayhurst (fotó: Profimedia)

Nicole Kidman és Tom Cruise az 1989-es Mint a villám forgatásán szerettek egymásba, és 1990 karácsonyán, egy coloradói síparadicsomban megtartották az esküvőt. A pár végül 11 év házasság után elvált, és ma már nem beszélnek nyilvánosan az akkori életükről. Kidman hozzáment Keith Urbanhez , míg Cruise feleségül vette, majd később elvált Katie Holmes-tól .

Tom Cruise és Nicole Kidman

Tom Cruise és Nicole Kidman (fotó: Profimedia)

Akik karácsonyra időzítették az eljegyzést!

A színész Eddie Cibrian karácsonykor kérte meg az énekesnő, LeAnn Rimes kezét. „Igen, az ünnepek alatt jegyeztek el, és nagyon boldogok vagyunk” – mondta akkor az énekesnő a People magazinnak. Elárulta azt is, hogy a családjaik és a közeli barátaik mind a városban voltak azon a karácsonyon, így sikerült közösen megünnepelniük az eljegyzést.

 LeAnn Rimes és Eddie Cibrian

LeAnn Rimes és Eddie Cibrian (Fotó: Profimedia)

Matthew McConaughey már öt éve járt együtt a modell Camila Alves-szel, amikor 2011 karácsonyán megkérte a kezéét. „Ez volt az utolsó ajándék, amit kinyitottunk, és hét különböző dobozba csomagoltam, hogy Camilának hosszasan kelljen keresgélnie a gyűrűt. Amikor megtalálta az ékszert, letérdeltem, és megkértem, hogy legyen a feleségem és vegye fel a nevemet. Egy kis idő után engedett… szerencsére” – mondta 12 évvel ezelőtt a színész a People magazinnak.

Camila Alves és McConaughey

Camila Alves és McConaughey (fotó: Profimedia)

Reese Witherspoon és a magyar származású Jim Toth 2010-es karácsonyán döntöttek az eljegyzés mellett. „Jim tudja, hogy Reese számára a tökéletes nő, Ő az, akire egész életében várt, így az a legalapvetőbb lépés, hogy megkérte az imádott nő kezét”- mesélték akkor a producer barátai. Szomorú, hogy 12 év házasság után, a válás mellett döntöttek.

Reese Witherspoon, és Jim Toth

Reese Witherspoon, és Jim Toth (fotó. Profimedia)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top