Sztárok

Koppintsd le az idei sztáresküvőket: ezt lesheted el a hírességektől!

Vannak, aki tele vannak ötletekkel, mások ihletért fohászkodnak, de az biztos: érdemes megnézni, mások hogyan szervezték a nagy napot, mert minden esküvőből lehet tanulni. A sztároké pedig kirakatban van.

Inspirálódni nemcsak katalógusokból lehet. Ha még idén nyáron házasodsz, vagy jövőre tervezed az esküvődet, akkor ez a lista is a segítségedre lehet. Végigvettük az idei nyár celebesküvőit, és azt is elmondjuk, hogyan alakíthatod a saját ízlésedre.

Esküvő a lazaság jegyében

A Barátok közt régi sztárja, Solti Ádám is feleségül vette kedvesét idén nyáron. A szertartás egy Városligethez közeli helyen tartották, egy tetőtéri rendezvényteremben. Kétségtelen, hogy a Városliget igazán romantikus esküvői helyszín a túrások, fúrások, építkezések és fakivágások ellenére is. 

Solti Ádám és Berni az esküvőjükről a Story magazinnak meséltek

Nem árt azonban figyelembe venni a szervezésnél, hogy az esküvőre alkalmas helyek száma elég szűkös a liget közelében, így érdemes időben elkezdeni a szervezést, lefoglalni a helyszínt. Valamint májustól szeptemberig a Városligetre kitehető a megtelt tábla, így fogadjuk el, hogy fényképezkedésnél, vagy egy esetleg szabadtéri ceremóniánál sok-sok turistát, és zöldbe vágyó városlakót fogunk kerülgetni. Ádámék igazán laza, fiatalos és szabad esküvőt tartották. Vagyis megőriztek egy-két hagyományt, de az volt a fontos számukra, hogy ők jól érezzék magukat a nagy napon. Így például mivel az ara lábát szorította a cipő, menet közben mezítlábas lett az esküvő. Az esketők pedig álarcot viseltek.

Sokunknak okoz gondot a lazaság, és az, hogy spontának legyünk, főleg ha az esküvőnkről van szó. De a pánik, a kiborulás sem segít át minket olyan helyzeteken, ha elszakad a ruha, nyomja a cipő a lábunkat, vagy elered az eső.

Mindenki a tökéletes napról álmodik, de tartsuk szem előtt, hogy minden baki ellenére attól lesz tökéletes az esküvőnk, hogy ahhoz megyünk hozzá, akibe szerelmesek vagyunk. Soltiék titkos menyegzőjére egyébként alig több, mint hatvan fő volt hivatalos, ám köztük számos celeb a sorozatból, és a Nyerős páros műsorból. Ha neked nincsenek híres barátaid, de szívesen látnád őket a saját lakodalmodon, ne csüggedj! Persze mélyen a pénztárcába kell nyúlni, de semmi sem lehetetlen. Lady Gaga és Jason Derulo például tavaly egy orosz energiakirály lányának a luxus exküvőjén lépett fel, és maradtak ott a koccintásra is. A Blikk pedig 2014-ben összegezte azt, hogy melyik magyar formációt mennyiért lehet leszerződtetni egy lagzira haknizni. Aki Márió, a harmonikás zenéjére szürcsölné a húslevest, annak minimum 175.000+áfát kell fizetnie, és ez 2014-es ár, ami feltehetőleg azóta változott.

Inkább titokban!

Sok családban még nehéz elmagyarázni, ha két fiatal titokban, csak két tanú jelenlétében szeretne megházasodni. De ha ez az, amire vágytok, akkor valósítsátok meg. Michelle Williams is így tett, amikor idén júliusban kimondta az igent dalszövegíró párjának. A ceremónián csak a tanúk, valamint a színésznő lánya és a dalszerző lánya volt jelent.

Romantikus, letisztult, vízparti

Az X-Faktor műsorvezetője, Kiss Ramóna is kimondta gyereke apjának, Lékai Máténak az igent. Bár eredetileg Szigligeten szerették volna megtartani a ceremóniát, ez a lehetőség meghiúsult, így végül egy csodaszép vízparti helyen tartották a lagzit a Római-parton.

Aki a Ramiéhoz hasonló esküvőt és lakodalmat szeretne, annak a romantikus, letisztult és persze a vízparti hívószavakat kell követnie. A dekoráció mindenképpen a világos, fehér, tört fehér, púder színeket ötvözze, de remekül kombinálható a barna különböző árnyalataival. Igyekezzünk minél több virágot használni, az asztaldekorációhoz pedig jól illik a borostyán és a fa. Egy kis vintage stílus is belefér, főleg a világítás tekintetében. Romantikus hangulatot kölcsönözhet a teremnek, sátornak, ha nagyobb izzóval ellátott, de egyszerű égősort futtatunk végig a plafonon. Ami a menüt illeti, Kiss Ramóna egy interjúban elárulta, hogy inkább a hagyományos menüsort követték, vagyis volt húsleves, töltött káposzta, és sok-sok húsétel, ők azonban nem hagyományos lagzis desszertet, hanem házi palacsintát, és rétest kínáltak a vendégeknek. Ha te sem rajongsz a lakodalmas őszibarack sütiért, az unalmas tortaszeletekért, akkor hasonló irányban bátran elindulhatsz. A rétes, és a palacsinta mellett a vendég gyerekeknek szolgálhatnak fel gofrit vagy egyszerű házi piskótát is. A lényeg a kivitelezésen van, és a felnőttek is díjazzák majd, ha gyerekkoruk kedvenceit kapják.

Térjünk át a menyasszony ruhájára, és a csokorra. Ramóna ruháját Benes Anita tervezte, hófehér, csipkéből és tüllből készült darab volt, ami tökéletes illeszkedett a romantikus hangulathoz. A hercegnős fazonokkal is lehet próbálkozni, ám a mélyen dekoltált, sellőfazonú ruhák kevésbé ajánlottak ilyen esküvőkre. Ramóna menyecskeruhája rendhagyó volt, mivel egy piros bőrszerkót választott. Az ilyen jellegű esküvőkhöz nem illenek a nagyon színes, extravagáns csokrok. Kísérletezzetek púder, vagy hófehér virágokkal. A rózsa, a tulipán, vagy Rami csokrához hasonlóan az őszi rózsa is tökéletesen illik egy ilyen hangulatú esküvőhöz. ugyanez a szabály igaz az esküvői tortára is. Ahol a dekorációtól, a ruhán át mindent a letisztultság jellemez, ott a szivárvány színeiben pompázó torta igazi melléfogás!

Téli esküvőt tervezel?

Ne aggódj, nem te leszel az első, aki télen ment férjhez! Varázsolj valóságos téli mesét a ceremóniából, hidd el, hogy maximálisan romantikus lesz. Sztárok, akik télen házasodtak: Katherine Heigl, Marilyn Monroe, Sofia Vergara, II. Erzsébet..

Milyen egy metálesküvő?

Siklósi Örs az AWS frontembere nem csinált médiacirkuszt az esküvőjéből. Kereken egy évvel azután, hogy eljegyezte szerelmét, Ninát megtartották a menyegzőt is, melyről az Instagramon láthattunk képeket.

Korábban egy interjúban a frontember arról beszélt, hogy bár egy akaratos, makacs embernek tartja magát, hamar rájött, hogy az esküvőjén ez máshogyan lesz.

„Nina, a kedvesem sokkal jobb szépérzékkel rendelkezik, mint én, így nem lesz metálesküvő” – mondta még négy hónappal a lagzi előtt az AWS énekese, aki bár szeretett volna fekete dekorációs esküvőt, ezt a párja leszavazta. Azt azonban ő vétózta meg, hogy mulatósra ropják. Örs és Nina esküvője vélhetőleg sokkal több tradicionális elemet tartalmazott, de mégis milyen egy metálesküvő? Hogyan álljunk hozzá a szervezéshez? Az első és legfontosabb szabály, hogy nincsenek szabályok.

Az esküvői ruha vagy fehér, melyet olyan élénk szalagokkal dobnak fel, mint a lila, vagy a vérvörös, de teljesen elfogadott a matt fekete, vagy a fekete-fehér ruha is. A tortán bátran játszhatunk a színekkel és a formákkal is! Kérjünk a cukrásztól fekete fondanttal bevont süteményt, melyre díszítőelemnek kerülhetnek hangjegyek, gitár, vadrózsa vagy akár koponya is. Nem ritkán olvasni arról, hogy ilyen típusú esküvőn nemcsak gyűrűt húznak egymás ujjára a jegyesek, de még közös tetoválást is csináltatnak. Dekorációban pedig ideális lehet a fekete csipke, valamint a vérvörös rózsa kombinációja.

Villámesküvő Vegasban

Kétségtelen tény, hogy Hollywood idei egyik leg-leg-leg sztáresküvője Joe Jonas és Sophie Turner násza volt. Bár a fiatalok májusban egy Las Vegas-i kápolnában egybekeltek, természetesen egy igazi luxusesküvőt is terveztek, ahol minden rokon és barát jelen volt. Sophie leánybúcsúja több napon át tartott, városról városra jártak barátnőivel, mely során még Budapesten is buliztak kicsit.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Mr and Mrs Jonas Photo by @corbingurkin

Sophie Turner (@sophiet) által megosztott bejegyzés,

Végül a násznép és a népes família megérkezett Párizsba, ahol a második menyegzőt tartották. Azt nem tudjuk, hogy mennyibe került a francia villa kibérlése, és egy komplett szálloda lefoglalása egy hétre, de a tavaszi villámesküvő számai nagyon is nyilvánosak. Szóval, ha valaki hasonló esküvőről álmodozik, és arról, hogy egy Elvis-imitátor adja össze élete párjával, akkor a 25 darab fotóért, a bérelt limuzinért, és a ceremóniáért kb. 250.000 forintot kell fizetnie. A magyaroknak persze kalkulálniuk kell a repjegy árával is, ám ma már ezt is megúszhatjuk két főre 1 millió alatt, és ez az a ceremónia, ahol akár egy fast fashion kisruhában is oltár elé állhatunk. Szóval akár még elérhetőnek is nevezhetjük ezt a megoldást, csak később nehogy azon menjen a kesergés, hogy töltött káposzta helyett csak uncsi cupcake volt a menü.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

🇫🇷 me 😏

Sophie Turner (@sophiet) által megosztott bejegyzés,

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top