nlc.hu
Gasztro

Hekktörzset és virslit hív vissza az Aldi

Ha ilyen baromfivirslit vagy fagyasztott hekktörzset vettél az Aldiban, vidd vissza mielőbb

A hekktörzs csupán érzékszervileg nem megfelelő, a baromfivirslinél viszont listeria monocytogenes baktérium esetleges jelenléte miatt kellett intézkedni.

A 900 grammos Golden Seafood gyorsfagyasztott tengeri hekktörzsek közül azok a termékek érintettek, melyeknek a minőségmegőrzési ideje 2023. július 9-i. A Nébih arra kéri a vásárlóit, hogy a terméket ne fogyasszák el. A füstölt baromfivirsliből a 240 grammos kiszerelésű, 2022. augusztus 30-i minőségmegőrzési idővel bíró termékeket kell visszavinni. A Nébih a virsli esetében is felhívja a vásárlók figyelmét, hogy ne fogyasszák el – írja a 24.hu az MTI-re hivatkozva.

Aldi

Aldi áruház (fotó: MTVA/Bizományosi: Faludi Imre)

Az árucikkek bármelyik Aldi üzletbe visszavihetők, az árukat blokk felmutatása nélkül is visszatérítik. A Nébih tájékoztatása szerint a listeria monocytogenes a természetben széles körben előforduló, emberi megbetegedést okozó baktérium. A megbetegedéseknél lényeges szerepet játszik az immunrendszer állapota; egészséges emberekben sokszor semmilyen tünetet nem vált ki a baktériummal szennyezett élelmiszer fogyasztása, de legyengült immunrendszerű emberek, várandós nők, idős emberek esetében az élelmiszer alacsonyabb szennyezettsége is súlyos megbetegedést okozhat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top