nlc.hu
Gasztro

Éjféli záróra a bulinegyedben

Kiszivárgott: éjfélig tarthatnának nyitva a vendéglátóhelyek a Bulinegyedben

Október 17-től hatályba is lépne a Bulinegyed vendéglátóhelyeit érintő rendelkezés.

A Színes Erzsébetváros birtokába került egy előterjesztés, amely szerint heti 5 napon a 7. kerület vendéglátóhelyeinek éjfélkor ki kéne tenniük a „Zárva” táblát – írja a hvg.hu.

„A belső-erzsébetvárosi zárórával és az az alól mentesítő kritériumrendszerrel kapcsolatos döntéseket előkészítő munkacsoport teljes mellőzésével hozhat döntést lényeges változásokról a 7. kerületi képviselőtestület” – írja Facebook-oldalán a Színes Erzsébetváros.

Mint fogalmaznak: eljutott hozzájuk egy előterjesztés, amely alapján a képviselőtestület a péntek és a szombat este kivételével a hét többi napján minden vendéglátóhelyet egységesen kötelezne az éjféli záróra betartására. A probléma az – hangsúlyozzák –, hogy a szigorításról szóló előterjesztést nem előzte meg a bulinegyed problémájának megoldásával megbízott munkacsoporttal és az érintettekkel való egyeztetés. „Amennyiben most lényeges változás áll be a vendéglátóhelyek működésével kapcsolatban, az az érintetteket összefogó érdemi egyeztetés nélkül történik” – írják, és hozzáteszik, hogy az előterjesztés szerint már október 17-től hatályba is lépne a heti 5 napra, minden helyre vonatkozó éjféli záróra.

Emlékeztetnek, hogy két éve egy olyan éjféli záróra szabályozást tett le az asztalra a kerület, ami lehetővé teszi, hogy a kerületrészben élőkre tekintettel lenni akaró vendéglátóhelyek bizonyos, szigorú kritériumok mellett éjfél után is nyitva lehessenek, de a szabályozás „nem hozta el az érintettek részéről a megnyugvást, (…) és alkalmazásuk körül is egyre csak sokasodnak a kérdőjelek”.

„A munkacsoportot vezető Ujvári-Kövér Mónika idén nyáron le is mondott az alpolgármesterségről. Arról csak találgatni lehet, hogy a lemondása összefüggésben lehet-e azzal, hogy a munkacsoport által két éve letett (és a képviselő-testület által elfogadott) javaslatcsomag utógondozása, és a szabályok érintettekkel történő közös finomhangolása az utóbbi időben nyilvánvalóan teljesen elmaradt” – írják. 

Reagálva a hírekre Niedermüller Péter, 7. kerületi polgármester később azt írta, általuk közölt (heti öt napra, minden vendéglátóhelyre vonatkozó éjféli záróra) munkaanyag alapján még nem érdemes messzemenő következtetéseket levonni. Niedermüller polgármester szerint „annyi történik, hogy ígéretünkhöz híven folyamatosan azon dolgozunk, hogy élhetőbbé tegyük a kerületet, és megoldjuk Belső-Erzsébetváros problémáit, amelyek jóval 2019 előtt alakultak ki”. 

emberek a Kisüzem előtt

Fotó: Színes Erzsébetváros / Facebook

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top