Könnyebb otthon zabtejet készíteni, mint hinnéd

nlc | 2022. Szeptember 13.
Nem szeretnél egy rakás pénzt kiadni a növényi tejekre, mégsem tudsz/akarsz lemondani róluk, különösképpen a zabtejről? Akkor megmutatjuk, hogyan készítsd el otthon – a segítségünkkel mindig tökéletesen fog sikerülni.

A laktózintolerancia elég gyakori probléma, amit szerencsére könnyen megoldhatsz úgy, hogy növényi tejekre váltasz. De lehet, hogy csak azért szavazol a növényi verziókra, mert egyszerűen csak szeretnél egészségesebben élni. Bármi is legyen az oka annak, hogy növényi opciókat választasz, le mernénk fogadni, hogy neked is a zabtej az egyik kedvenced. Viszont sajnos a helyzet az, hogy ezek a tejhelyettesítő termékeket nagyon drágák tudnak lenni… De minek dobnál ki fölöslegesen pénzt a zabtejre, ha otthon is el tudod készíteni, ráadásul összesen kettő (2!) hozzávalóra van szükséged.

Ezek pedig a következők:

Fotó: Vlad Fishman/Getty Images

Máris mondjuk azt is, hogy ezekből milyen lépésekkel juthatsz el a zabtejig:

  1. Öntsd bele a vizet a turmixgépbe, add hozzá a zabot, majd pürésítsd őket össze maximum 30 másodpercig.
  2. Kelleni fog egy szűrőzsák is, amibe beleöntöd, majd könnyedén leszűröd a zabtejet egy tálba.
  3. Öntsd át egy üvegbe, amiben akár három napig is tárolhatod a hűtőben. Ha azt veszed észre, hogy a víz és a zab kezd elválni egymástól, csak rázd össze.

A @froothie nevű TikToker a zabtej receptje mellett néhány tippet is mutatott, hogy igazán tökéletesen sikerüljön a zabtejed. (Mert senki sem akar nyálkás zabot iszogatni…)

  1. Használj hideg vizet!
  2. Semmiképpen se mixeld túl, ezért azt javasolja, hogy a 30 másodpercnél érdemes kevesebb ideig mixelni.
  3. Amikor átszűröd a zsákon, legyél óvatos, mert nem akarsz megszabadulni a zabtejben található keményítőtől.
Exit mobile version