nlc.hu
Gasztro
Sütemény megrepedezik

Bevált trükk: ezt tedd, hogy ne repedjen meg a sütemény teteje!

Van az úgy, hogy bármennyire is igyekszünk, a süteményünk teteje megreped. Most hoztunk egy trükköt, mit tehetsz.

A probléma a kenyérformában sütött tészták esetében a leggyakoribb. Ezek a sütemények, gyors kevert kenyerek és piskóták hajlamosak megrepedni a sülés folyamata alatt. A növekvő térfogat és az elpárolgó nedvesség is okozza ezt.

Trükk a süti tetjének repedése ellen

(Fotó: Getty Images/Fotografía de eLuVe)

Mit tehetünk?

Miután beleöntöttük a kikevert masszát a sütőformába, kenjük be olvasztott vajjal egy vajazó kést, és húzzuk végig a sütemény közepén, egy egyenes vonalban.

Mivel előre kijelöljük, szinte perforáljuk a tésztát, amikor elkezd megrepedni, nem véletlenszerűen teszi majd ezt, hanem az előre kijelölt vonalon – szúrta ki a Nosalty a trükköt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top