nlc.hu
Gasztro

Nem korlátozza tovább a Lidl az árstopos vásárlást

A Lidl nem korlátozza tovább az árstopos termékek vásárlását

Az Aldi igen, a Lidl viszont nem szigorítja az árstopos termékek vásárlását az üzletekben.
Lidl

Ahogy azt december 17-én mi is megírtuk, az Aldi úgy döntött, hogy karácsony előtt egy héttel korlátozza az árstopos termékek megvásárolható mennyiségét. Joggal merül fel a kérdés, vajon készül-e hasonló lépésre a Lidl is, ezért a Telex munkatársai megkeresték a diszkontáruházat.

Ahogy a válaszokból kiderül, korábban ugyan a Lidlben is vezettek be korlátozásokat, ezeket nem tervezik tovább szigorítani karácsony előtt. Hozzátették, hogy „a készletek folyamatos elérhetőségének biztosítása érdekében az áruházlánc egységesen, minden üzletben mennyiségi korlátozást vezetett be az árstop hatálya alá eső termékekre:

  • lisztből és cukorból 5-5 kg,
  • tejből 6 liter,
  • 1 literes étolajból 3 db, míg a 2 és 5 literesből 1 db
  • 1000 grammos kiszerelésű csirkemellből 3 db; a 2000 grammos (XXL) kiszerelésből 2 db vásárolható, de az 500g-os, valamint a csemegepultban kapható csirkemellre nincs mennyiségi korlátozás
  • lédig burgonyából maximum 5 kg, csomagolt burgonya esetében kiszereléstől függően 1-3 csomag,
    tojásból pedig 30 db, illetve a 18 darabosból 2 csomag vásárolható egyszerre

Fontos információ továbbá, hogy „az árstoppal érintett termékek esetében az elmúlt hónapokban többszörösére nőtt az érdeklődés, de az áruházlánc folyamatosan monitorozza a fogyásokat és mindent megtesz annak érdekében, hogy az áruellátás minden áruházban folyamatosan biztosított legyen”.

A vállalat folyamatosan biztosítja a jogszabályban előírt átlagmennyiséget, sőt az azon felül jelentkező fogyasztói igényeket is próbálja maximálisan kielégíteni.

Fotó: Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top