Sütőben vagy serpenyőben? Így lesz mennyei az otthon sült gesztenye!

Bagaméri Viki | 2022. December 23.
Veled is megesett korábban, hogy nem lett jó az otthon sült gesztenye? Mostantól ilyen nem fordulhat elő!

Sok más mellett azért is szeretjük a hideg hónapokat, mert a zimankó érkezése egyet jelent az illatos és meleg sült gesztenyével, ami nemcsak finom, hanem sok hasznos tápanyaggal is megajándékoz. Jó, ha tudod, hogy a gesztenyesütés otthon is végződhet klasszul, nem csak az utcai árusok portékája lehet mennyei! Mutatjuk, hogy csináld, akár sütőben, akár serpenyőben vágsz bele.

A sült gesztenyét sokan magában fogyasztják, pedig a konyhában is igazán sokoldalúan fel lehet használni: készíthetsz belőle levest, tölteléket húsokhoz, sós tortát vagy desszertet. A sütés és a későbbi felhasználás módjától függetlenül is igaz, hogy a legfinomabb sült gesztenye csak épp hogy megpirul, nem kell feketére szenesednie ahhoz, hogy finom legyen, jól átsüljön és könnyen meg lehessen hámozni!

Gesztenyesütés sütőben

Gesztenyesütés sóban, serpenyőben

Fotó: Getty Images

Exit mobile version