Gasztro

Ismerd meg utánozhatatlan alapanyagunkat, a Rögös túrót!

Lehet, hogy nem is gondolnád, de a Rögös túró egyike a magyar konyha híres-neves értékeinek, amit már nemzetközileg is elismertek. Vajon mivel érdemelte ki mindezt? Mitől olyan egyedi? Most bemutatjuk a legfőbb tudnivalókat!

Ismerd meg utánozhatatlan alapanyagunkat, a Rögös túrót!
Csak a Kárpát-medencében kóstolhatod meg

A Rögös túró egyedisége miatt kiemelkedik a hazai tejtermékek közül. Bátran nevezhetjük a gasztronómiánk egyik páratlan alapanyagának is, mivel a Kárpát-medencén kívül máshol nem készítenek ilyen friss sajtot. Sok különféle túróféleséggel lehet találkozni a világban, de Rögös túrót egyedül csak itt gyártanak.

Az első hagyományos különleges tejtermékünk

A tradicionális előállítási módjának köszönhetően a Rögös túró 2019-ben rangos nemzetközi elismerésben részesült: az Európai Unió nyilvántartásába vette, és ezzel kiérdemelte a hagyományos különleges termék címet.

A hagyományos különleges termék pecsét azóta is megtalálható a Rögös túró csomagolásán, márkától függetlenül. Ha szeretnéd te is élvezni ennek a friss, zamatos és páratlan tejterméknek az ízét, csak keresd a csomagolásokon a sárga és kék színű HKT, azaz hagyományos különleges termék logót!

Ismerd meg utánozhatatlan alapanyagunkat, a Rögös túrót!
A lehetőségek végtelen tárháza

A Rögös túró az egyik legsokoldalúbban felhasználható konyhai alapanyagunk. Kellemes íze jól illik a különféle édes és sós ételekhez – gondoljunk csak olyan klasszikus magyaros fogásokra, mint a körözött és a túrógombóc.

Lényegében csak a fantáziánk szabhat határt annak, hogy mit varázsoljunk belőle az asztalra: finom krémet reggelire, levesbetétet vagy főételt ebédre, esetleg pogácsát vagy tortát.

Ha szeretnél jobbnál jobb Rögös túró receptek között böngészni, vagy többet is megtudnál páratlan tejtermékünkről, látogass el a hivatalos oldalára: www.rogosturo.hu

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top