Az internet népe elég kreatív, ha arról van szó, hogy érdemes egy hagymát úgy felvágni, hogy az ne csípje a szemet.
Lehet találni búvárszemüveges, gázálarcos, vegyvédelmi ruházatba öltözött személyeket, akik esküsznek a saját módszerükre, de azért akadnak ennél visszafogottabb megoldások is, például a vágódeszka mellé állított vizes pohár, ami állítólag magába szívja a hagyma illóolajait, így nem fog csípni.
Ha te már mindet próbáltad, de egyik sem hozott igazán nagy áttörést a konyhai partikák terén, akkor ajánljuk figyelmedbe a TikTok következő videóját, amin egy séf mutatja be, hogyan lehet elkerülni a könnyeket.
A szakember két dologra hívja fel a figyelmet, az első, hogy mindig éles kést használj – ez úgy tudod ellenőrizni, hogy egy papírt megvágsz vele. Ha hasít benne, akkor biztos lehetsz az élességében. A másik, hogy a kést teljes hosszában használd az aprítás közben.
Ezen kívül az alábbi lépéseket érdemes betartani:
- Vágd le a hagyma hegyét, de soha ne szedd le a gyökeres végét.
- Ezután vágd ketté a zöldséget, ahogyan a videón látod.
- Jöhet a középső bevágás, és a legyezőforma kialakítása, ami segít abban, hogy ne essen darabjaira a hagyma.
- Ha ez megvan, akkor jöhet az aprítás – és már kész is.
Mivel az irritáló illóolajok a hagyma gyökeres részéből erednek, ezért így biztosan nem fogja kicsípni a szemedet. Kipróbálod?