Gasztro

Mennyei kávéreceptek édesszájúaknak

A Nespresso Barista Creations kávékollekció tagjai a pörkölt mogyoró, az édes vanília, az aranyló karamell és a krémes csokoládé ízjegyeivel kényeztetnek.

Mennyei kávéreceptek édesszájúaknak
A megújult ízesített kávékapszulákat úgy alkották meg a Nespresso keverő- és pörkölőmesterei, hogy tejes receptekként elkészítve bontakoztassák ki legjobban az aromáikat. Olyan kávéfajtákat és pörkölési módozatokat választottak, amelyek kihangsúlyozzák a kávé édességét, cserébe kissé háttérbe szorítják a kesernyésebb ízjegyeket.

A nemrég bevezetett Vertuo rendszerhez illő kollekcióban mind a négy ízesített kávé megújult: a Roasted Hazelnut, a Rich Chocolate, a Sweet Vanilla és a Golden Caramel kapszulák mennyei édes ízeket idéznek. Az Original kávégépekkel rendelkező kávérajongók pedig mostantól a megújult Cioccolatino, a Caramello, a Vaniglia kávékkal és az új, pörkölt mogyoró ízű Nocciola kapszulával igazán különleges tejes kávérecepteket készíthetnek. Az igazi ínyencek bátran kísérletezhetnek különböző párosításokkal is: a csokoládés kávét például megbolondíthatjuk egy kis narancshéjreszelékkel, a mogyorós kávét egy kanál agavesziruppal és aprított törökmogyoróval, a karamellás változatot pedig barna cukorral és karamellszósszal.

„Az ízesített kávék esetében a Nespressónál kizárólag természetes eredetű aromákkal dolgozunk, melyeket desztillálás útján nyernek ki az alapanyagokból” – avat be a titokba Márkosi Balázs, a Nespresso kávénagykövete. „Ezek a természetes aromák leginkább tej vagy növényi ital mellett tudnak érvényesülni, de fontos, hogy ne adagoljuk túl őket, különben elnyomhatják a kávé ízét.” A Nespresso kávékóstoló szakemberei a tökéletes arányokat kikísérletezve állították össze az alábbi recepteket, melyeket bárki könnyedén elkészíthet.

Mennyei kávéreceptek édesszájúaknak
Tejkaramellás Reverso

Hozzávalók 1 adaghoz:

  • 230 ml Nespresso Vertuo Golden Caramel kávé
  • 15 g sűrített tej
  • 50 ml 1,5% zsírtartalmú tej
  • 20 g friss rozmaringág
  • 5 g vajkaramella
  1. Öntsünk sűrített tejet egy csésze aljára, majd öntsük fel hideg tejjel.
  2. Helyezzünk egy rozmaringot a csészébe.
  3. Készítsünk el 230 ml Golden Caramel kávét.
  4. Evőpálcika segítségével helyezzünk egy vajkaramellát a tetejére.

Mennyei kávéreceptek édesszájúaknak
Vaníliás-kardamomos Affogato

Hozzávalók 1 adaghoz:

  • 230 ml Nespresso Vertuo Sweet Vanilla kávé
  • 90 g tejszínhab
  • 60 g vaníliafagylalt
  • 5 g kardamommag
  • 10 g kakukkfű
  1. Tegyünk 2 kanál vaníliafagylaltot egy hőálló pohárba.
  2. Készítsünk 230 ml Sweet Vanilla kávét a pohárba.
  3. Nyomjunk tejszínhabot a kávé tetejére.
  4. Díszítsük kardamommaggal és friss kakukkfűvel.

A megújult Nespresso Barista Creations kollekció tagjai — a mogyoró, a karamell, a vanília és a csokoládé ízesítésű kávékapszulák — elérhetők a www.nespresso.com oldalon és a Nespresso Boutique-okban.

Mennyei kávéreceptek édesszájúaknakAdvertisement

Mennyei kávéreceptek édesszájúaknak

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top