nlc.hu
Gasztro

Retró étel-ital reklám kvíz

„Ezt nem lehet megunni!” Mennyire emlékszel a retró ételreklámokra? Kvíz!

Jólesik egy kis nosztalgia: merülj el velünk egy kvíz erejéig a magyar reklámipar gyerekkorában!
Traubi reklám Pataki Ági

A retró magyar reklámok mai szemmel szinte szürreálisak. Sas István rendező uralta a terepet, alkotásaiban pedig férfi hangon megszólaló, ember nagyságú tehén reklámozza a tejet. A Keravill sztereóberendezését népszerűsítő hölgyre hatalmas műfüleket ragasztottak, a Fabulissimo reklámjában pedig a koránál idősebbnek nézett hölgy körül szó szerint elkezd összedőlni a világ.

Egyszerre mulatságos és abszurd látni, hogy a szocialista államgazdaságban tiltott szabadpiaci verseny híján az állami vállalatok termékeinek kreáltak reklámokat – valódi piaci konkurencia nélkül.

Nem lehet szó nélkül elmenni a retró reklámok fülledt erotikája mellett sem, ugyanis amit csak tudtak, kétértelmű szlogenekkel és teljesen egyértelmű női testekkel adtak el. Nudistalánnyal népszerűsítették a MÁV-ot, női hátsókkal a Casco-biztosítást és persze az ételek-italok sem maradtak ki a gyakran kissé olcsó asszociációkból.

Tarts velünk az időutazásban, a ’70-80-as évek étel-ital reklámjai következnek!

Teszteld, mennyire ismered a retró magyar étel-ital reklámokat!

Retró alkoholos ital reklám

Egy kis memóriajáték a Bedeco kakaó, Leo jégkrém és Ági szörp korszakából!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top