nlc.hu
Gasztro

Az árvacsalán gyógynövény hatásai

Nem gizgaz, hanem gyógynövény: ez az árvacsalán

Tavasszal az elsők között virágzik az árvacsalán, ami értékes gyógynövény.
Árvacsalán

A greens_of_daisy nevű TikTok-felhasználó – aki egyébként kertészmérnök – a természetben fellelhető hasznos növényeket és gyógynövényeket – mint például az aranycserje –  mutat be a csatornáján, nemrégiben pedig az árvacsalán volt terítéken.

Az árvacsalánt sokan gyomnak gondolhatják, pedig értékes gyógyhatású növényről van szó, amelyet lilás virágairól és jellegzetes leveléről könnyen fel lehet ismerni. A videó szerint gyulladásgátló, vizelethajtó hatása van, jótékonyan hat a húgyúti fertőzésekre, segít a köhögés ellen és szabályozza az emésztést is.

Fogyaszthatjuk nyersen vagy teaként, és állítólag kifejezetten kellemes íze van. Ráadásul az elsők között virágzik tavasszal, ezért a méhek számára is nagyon fontos.

Egy másik videójában a tiktoker bemutat egy látványos árvacsalánmezőt, ahol a virágzó növények miatt teljesen lilává vált az aljnövényzet.

@greens_of_daisy Válasz @lucky99505 részére Ha megismerjük a környezetünket rájöhetünk, hogy amit gaznak hittünk valójában értékes kincs😊 #árvacsalán #gyógynövények ♬ Theme from "A Summer Place" - Percy Faith And His Orchestra

(Kiemelt kép: TikTok/greens_of_daisy)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top