Megmaradt az újhagyma szára? Csinálj salátát belőle!

nlc | 2023. Április 09.
Az újhagyma szára gyakran végzi a kukában, pedig egy szuper alapanyagról van szó, bebizonyítjuk.

Az újhagymának éppen szezonja van, de nagyon sokan csak a fehér hagymarészt használják fel, a szárát egyszerűen kidobják. Ha te is így szoktad, akkor most nagyon figyelj, mert valójában a zöld része remekül felhasználható, és feldobhat például egy salátát is – a következő receptek a maradékmentés jegyében készültek.

Zöldséges bulgursaláta 

Hozzávalók: 

Fotó: Getty Images/VeselovaElena

Elkészítés: 

A bulgurt tedd egy edénybe és kétszeres mennyiségű forró vízzel öntsd fel. Tegyél egy tányért a tetejére és hagyd, hogy a szemek megfőjenek benne. Ne felejtsd el megsózni! Közben aprítsd fel a petrezselymet, a mentalevelet, és keverd össze az olívaolajjal, valamint az oregánóval. Add hozzá a zúzott fokhagymát, a kis kockára vágott mogyoróhagymát és az újhagyma szárát. Ha a bulgur megpuhult, szűrd le, és öntsd rá az olívás öntetet, keverd bele a felkockázott uborkát és paradicsomot, végül pedig a citromlével locsold meg az egészet. 

Hagymás tojássaláta 

Hozzávalók:  

Fotó: Getty Images/Irina Taskova

Elkészítés: 

A vöröshagymát és az újhagyma szárát aprítsd fel. A tojásokat hámozd meg, mosd meg, és apró kockákra vágd fel. Egy nagy tálban keverd össze a majonézt, a mustárt, sózd, borsozd, és ha úgy ítéled meg, akkor pici cukrot is tegyél bele. Forgasd bele a tojásokat és a hagymákat, majd néhány órára tedd hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.  

Exit mobile version