nlc.hu
Gasztro

Epres-csokis tészta terjed a TikTokon – állítólag magyar

Mire emlékeztet a végeredmény? Rémes „magyar receptet” néztek meg már sok millióan

Epres-csokis tésztát valaki?

Sok tévedést hallottunk már a magyar konyháról, de egy újabb erős versenyzőre bukkantunk a mezőnyben. Egy különös recept szedi áldozatait a neten: közel 8 millióan látták az alábbi Facebook-videóban, és további 1,6 millió megtekintésnél jár a TikTokon.

Mit is látunk pontosan? Mutatjuk a videós receptet:

 

Az olívaolajjal locsolt krémsajt mellé eper kerül a sütőtálban, kap egy kis sót, sok cukrot, és összeolvasztják-sütik a sütőben. Végül csokipasztillákat szór bele a TikTokker, így lesz epres-csokis „sajttortás” krém belőle.

A tálalás pazar: a gusztusos barna masszát frissen főzött olasz metélt tésztával, fettucinével keveri össze. Ezután a szakács és párja majd elolvadnak, hogy ez milyen finom.

Utánanéztünk, hogyan kerülhetett fel magyar receptként a netre ez a furcsaság.

A csokis, főtt tésztás édességet egy Sylvia Ferreira nevű nő jegyzi. Ferreira @syllygirl néven nagy követőbázisra tett szert látványos és trükkös ételkészítő videóival: immár egymillióan követik TikTokon. Ez a recept jóval korábban, 2022 elején került fel a csatornájára.

tiktok epres csokis tészta

Itt még annyira nem is fest rosszul / Képernyőfotó: Sylvia Ferreira @syllygirl, TikTok

Az influenszer szájából nem hangzik el, hogy magyar receptről lenne szó, azonban a közel 5 millió ember által követett The Pun Guys blog már azzal a kísérőszöveggel jelentette meg oldalán, miszerint:

ezt a tésztatrükköt Magyarországon tanultam.

Erre a mondatra jó pár magyar netező megjelent, és szót emelt a gyanús barna tészta ellen. Na, nem mintha őshonos receptünk lehetne egy fettucinés és krémsajtos (és sajttortás) étel.

TikTokon és Facebookon is igazán szórakoztató kommentárok érkeztek, ezek közül szemezgettünk, magyar és külföldi véleményezőktől egyaránt:

  • Ez olyan, mint egy autóbaleset, nem tudok nem odanézni.
  • Soha ne hívj meg magadhoz vendégségbe!
  • Hívom a rendőrséget!
  • …hát gyerekek….magyar vagyok, sőt, szakács, cukrász is,de még sosem csináltam/láttam ilyet itthon… pedig több remek desszertes-tésztás ételünk van… de ez nem tartozik közé
  • Ez egy háborús bűntett.
  • Ez abszolút NEM!
  • Magyar vagyok, de még soha nem találkoztam élő emberrel, aki ezt megfőzné a katasztrófát, bocsánat.
  • Ez illegálisnak tűnik.
  • Szegény eper… Jobb módját is lehetne találni az eper felhasználásának. Magyarországon nem eszünk ilyen szart!!! Hamis recept, hamis videó. Szégyelljétek magatokat!
  • Nem, mi nem eszünk ilyen gusztustalanságokat.
  • Nos, tegyél a krémsajt helyett fetát bele, eper helyett paradicsomot, rá egy kis oregánót és olívaolajat, és TÉNYLEG jó lesz.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top