nlc.hu
Gasztro

A legjobban utált ételek toplistája

A 20 legutálatosabb étel toplistája: a spenót és a tökfőzelék nincs is benne!

Finnyás ember nincs, csak nem eléggé éhes – tartja a szülői-nagyszülői bölcselet, és van is benne valami. Kíváncsiak voltunk a „nemszeretem” ételek nemzetközi élmezőnyére. Íme!
Pizzák negyedelve négyféle ízesítéssel

Gyerek tömegei utálják a spenótot, a tökfőzeléket és a paradicsomos káposztát. Sokuk keserűnek érzik a májat, furcsának tartják a gomba állagát, és menekülnek a kaportól. Az igazi válogatósok jól ismerik az érzést: ők gyakran maradnak éhen, ha közös étkezésről van szó, és nem a saját komfortzónájukon belül maradhatnak. Felnőttkorunkra kinőjük a gyerekkori finnyásságok legtöbbjét – már aki –, és ezt felválthatja az új ízek, alapanyagok felfedezésének öröme.

Számos külföldi listát átnéztünk, mely ételek örvendenek közutálatnak a nagyvilágban. A nemzetközi kitekintés miatt a tökfőzelék és a jó öreg paradicsomos káposzta kimarad az összesítésből. Hasonlóan a többi nemzeti specialitás is, így a sokak számára elrettentő nyers halas ételek, furcsa belsőségek, rovarevés és egyéb bizarr specialitásnak számító helyi csemegék a világ körül.

Jöjjenek a legszélesebb körben utált étkek – nézd meg a galériánkat!

Tengeri halas szendvicsek
Megnézem
Összes kép (21)

Források: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top