nlc.hu
Gasztro

Fény derült a Balaton fagyija árára

Fény derült a Balaton fagyija árára, több helyen is kóstolható

A Balatoni tövises mango sorbet már mi is megkóstolhatjuk, ráadásul nem feltétlenül kell a Balatonhoz mennünk érte.

Ahogy pár napja mi is megírtuk, kiderült, hogy a balatoni tövises mango sorbet választották 2023 Balatoni fagyijának. A versenybe 18 fagylaltkölteményt neveztek be, és a zsűri az Amaretto Fagyizó kreációját tartotta a legizgalmasabbnak. Varga Tamás cukrászmester elmondta, a mangó édessége a homoktövis savasságával-citrusosságával keveredve hozza azt az ízt, amit szeretett volna elérni.

Az Amaretto Fagyizó a Sokszínű Vidék kérdésére elmondta, hogy a díjnyertes fagylalt egy gombócáért 550 forintot kell fizetnünk, viszont náluk van családi kedvezmény, plusz aki több mint nyolc gombócot vesz, annak csak 500 forintos árral kell számolnia.

Fagylalt

Képünk illusztráció (fotó: Getty Images)

Az ínyenség Balatonalmádiba az Amarettoban és az Amaretto Dueban is kapható, és azt ígérik, hogy napokon belül megkóstolható lesz a győri és a pápai üzleteikben is. Az eddigi évek tapasztalatai azt mutatják, hogy a győztes íz forgalma jelentősen megnő, akár 10-15 százalékos emelkedést is jelenthet az eladásban egy ilyen győzelem.

A fagyizóban sokszor hallják, hogy sokan kimondottan a Balaton Fagyija miatt látogatnak el hozzájuk, és akár az autópályáról is lehajtanak egy kóstoló kedvéért.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top