nlc.hu
Gasztro

Olasz pizzaszósz házilag 5 perc alatt

5 perces autentikus pizzaszósz házilag, ami egy olaszt is levesz a lábáról

Minek vennél kész pizzakrémet, ha egyszer otthon is elkészítheted, ráadásul egy igazi olasz receptje alapján? Jó, ha ezt egy életre megjegyzed!

Szeretjük a pizzát, mert finom, egyszerű és tényleg végtelen variációban létezik. Ugyanakkor, amit mi pizzának nevezünk, az csak nyomokban hasonlít arra a finom, vékony tésztás légies fogásra, amit egy jobb olasz étteremben árulnak.

Pizzaszósz

Fotó: Getty Images/vvmich

Itália legegyszerűbb szakácsa sem tesz akármit az asztalra! A hangsúly a friss összetevőkön van, amik az igazán finom pizzakrémhez vagy ha tetszik szószhoz elengedhetetlenek.

A TikTok ilyen szempontból is aranybánya. Számtalan videót lehet arról találni, hogyan készül el a tökéletes krémalap, az egyik ezek közül Papá Paoluccié. Az olasz férfi tört angollal mondja el a videójában, hogyan kell összedobni egy autentikus pizzakrémet, hogy az valóban olyan legyen, ahogyan a nagy könyvben meg van írva.

Amire szükséged lesz:

  • egy konzerv, adalékanyagoktól mentes darabolt paradicsom
  • extra szűz olívaolaj
  • 1 evőkanál só
  • oregánó
  • friss bors
  • friss bazsalikom

Ami az elkészítést illeti, a férfi a darabolt paradicsomot először átpasszírozta. Passzírozó híján a botmixer is megteszi. Ezután hozzáadta a sót, az oregánót, a frissen őrült borsot, az olíva olajat és természetesen a kisebb darabokra tépett friss bazsalikomot is. Bár nagyon sok recept azt ajánlja, hogy a szószt fel kell forralni, Papá Paolucci szerint csak így, simán érdemes a pizzatésztára kenni a paradicsomos keveréket.

Ideje kipróbálni!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top