nlc.hu
Gasztro

Főtt, füstölt és gyospácolt császárszalonnát hív vissza a Penny

Visszahívja a Penny a főtt, füstölt és gyorspácolt Dárdás császárszalonnát

A Penny visszahívta a Dárdás főtt, füstölt és gyorspácolt császárszalonnát. A már megvásárolt terméket a vásárlás helyén visszaveszik, továbbá a vételárat blokk nélkül is visszatérítik.

A Penny-Market Kft. visszahívja a forgalomból a Dárdás főtt, füstölt és gyorspácolt császárszalonnát a csomagoláson nem jelölt szója allergén miatt – írja az MTI.

A Nemzeti- Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) arra kéri a szójára érzékeny vásárlókat, hogy a 111723 tételszámú, illetve a 2023. augusztus 22. minőségmegőrzési idővel rendelkező terméket ne fogyasszák el.

A visszahívott császárszalonna

A visszahívott császárszalonna (Fotó: Nébih)

Az említett terméket a MITROS Fleischwaren doo. gyárja. 

A Dárdás császárszalonnát a vásárlás helyén visszaveszik, a vételárat pedig blokk nélkül is visszatérítik.

A Nébih jelezte, hogy az Európai Unióban jogszabály írja elő, hogy az élelmiszerek címkéjén fel kell tüntetni azokat az összetevőket, amelyek fogyasztása esetén a leggyakrabban kialakulhat allergiás reakció vagy intolerancia. 

Az allergia tünetei

Az immunválasz lehet azonnali vagy késleltetett reakció, az élelmiszer allergiák nagy része azonnali. Az allergia leggyakrabban bőrtünetek (kiütés, pirosodás, ekcéma), légzőszervi tünetek (orrfolyás, asztma) és emésztőrendszeri tünetek (hasmenés, puffadás) formájában jelentkezik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top