Recept: a világ legegyszerűbb meggyes süteménye

Pásztor Rozi | 2023. Július 08.
Ha úgy látod, hogy a nyers tésztában túl sok a meggy, akkor lesz igazán finom és nagyon meggyes a süteményed!

Meggyes kevert néven ismert ez a sütemény, amelyet a legjobb szívvel ajánlunk minden kezdőnek a konyhában. A kevert tésztás süteményekkel lehet ugyanis az első, leggyorsabb sikereket elérni az édességsütésben. A dagasztás, kelesztés nélküli süteménykészítés jelenti a belépőt.

Ez az a sütemény, amely meggyszezonban minden háznál felbukkan, ahol sütni szoktak, és egy gyakorló háziasszony (vagy -férfi) pedig bekötött szemmel is el tudja készíteni.

Gyorsan fogy! / Fotó: Rosanics Petra, Nosalty Ételfotó

A hagyományos magyar süteményeket képviseli abban is, hogy nem tartalmaz különleges fűszert vagy egyéb izgalmakat, az alapja pedig a liszt, tojás és cukor. A vajas receptekkel ellentétben nem választjuk szét benne a tojásokat, és nem verjük fel külön habbá a tojásfehérjét, fokozatosan adagolva vajas krémhez. Ez a készítési módszer sem bonyolult, de az alábbi joghurtos recept még sokkal egyszerűbb, gyakorlatilag egyetlen lépésből áll a tészta elkészítése.

Az sem utolsó szempont manapság, hogy a méregdrága vaj helyett joghurt kerül bele. Elegendő hozzá kevesebb, mint egy kis dobozos joghurt fele.

Sok meggyel az igazi / Fotó: Rosanics Petra, Nosalty Ételfotó

nlc. tippek a sütéshez

Meggyes kevert frissen sütve, porcukrozás előtt / Fotó: Rosanics Petra, Nosalty Ételfotó

Meggyes kevert sütemény recept

Hozzávalók:

Elkészítése:

Exit mobile version