A tavaszi karantén idején készített Görbe Palkó egy csodás meggyes-mascarponés csigát, ami annyira megtetszett nekem, hogy elhatároztam, ha törik, ha szakad, én ezt a receptet mindenképp elkészítem. Egyszer már el is kezdtem, de annak a tésztának az alapja a kukában végezte. Nagyon csalódott voltam, fel is adtam az egészet. Azóta rengeteget gondolkoztam, hogyan is lehetne jó tésztát készíteni, amit ki lehet nyújtani.
Végül eszembe jutott, hogy a korábban bemutatott egyféle tésztából négyféle kiflireceptem jó alapja lehetne, így elkezdtem próbálkozni vele és sikerült. A gluténmentes verziót a következő sorokban olvashatjátok.
Hozzávalók a tésztához:
- 230 g Schär Mix B lisztkeverék
- 150 ml langyos víz
- 14 g élesztő
- 20 ml olaj
- 30 g porcukor
- fél tojás
Hozzávalók a töltelékhez:
- 250 g mascarpone
- 40 g porcukor
- kb. 180 g meggy (fagyasztott is jó)
- 2 ek Schär Mix B lisztkeverék
Ha tovább olvasnád JPetra receptjét, kattints a petramindennapjai.cafeblog.hu-ra!