Gasztro

Új fagyi a láthatáron: mascarponés meggyfagyi

Ha jön a kánikula, akkor nincs az a fagyimennyiség, ami ne fogyna el. Hoztunk is egy új finomságot, egy mascarponés meggyfagylaltot, amit érdemes kipróbálni idén nyáron.

 

Mascarponés meggyfagylalt

Hozzávalók:

  • a gyümölcs édességétől függően cukor vagy méz
  • 25 dkg mascarpone
  • 50 dkg meggy
Kategóriadesszert
Elkészítési idő30 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

A meggyet mossuk meg, magozzuk ki! Tegyük egy mély tálba – amelyben tudjuk turmixolni –, adjuk hozzá a mascarponét, és botmixerrel turmixoljuk simára! Ízlés szerint édesítsük! Tegyük át egy laposabb edénybe, amely elfér a mélyhűtőnkben. Tegyük a mélyhűtőbe, majd ahogy kezd a krém szilárdulni, botmixerrel keverjük át. Ezt ismételjük meg 30 percenként 3-4 alkalommal, így lesz krémes állagú fagylaltgép nélkül is. Fogyasztás előtt hagyjuk a fagylaltot 5 percig szobahőmérsékleten olvadni, ezután könnyen adagolható. Természetesen akinek van fagylaltgépe, abban is elkészítheti a masszát.

 

 További fagyireceptek az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top