Bizarr vagy finom? Krémtúróból készült amerikai sütitészta hódít a TikTokon

nlc | 2023. Július 12.
Az biztos, hogy diétásabb, mint az eredeti recept.

A tejtermékek világának sokszor méltánytalanul elhanyagolt összetevője, a túró mostanában meglepő népszerűségre tett szert a TikTokon.

Az emberek újabban nem tudnak betelni vele és valószínűtlen helyeken használják – a fagylaltoktól a tésztaszószokig – a „túrós receptek” címke pedig már több mint 26,3 millió megtekintést gyűjtött a platformon. Úgy tűnik tehát, hogy határozottan a túrós korszakunkban vagyunk.

Az egyik legtrendibb recept jelenleg a krémtúrós süti tészta, ami az amerikai sütitészta – úgynevezett cookie dough – alakbarát változata.

Bár lehet, hogy nem hangzik a legétvágygerjesztőbben, Jake Cohen séf szerint megéri az időt. Csak néhány hozzávalót igényel, és tele van fehérjével, ráadásul percek alatt össze lehet dobni – így tökéletes nassolnivaló.

@jakecohen

COTTAGE CHEESE EDIBLE COOKIE DOUGH. I’m unwell, I know, but I need a steady stream of sweets throughout the day and lots of protein so I’m actually vvvvvvvv into a few spoons of this magic whenever my sweet tooth is acting up!! Very easy! Don’t try to bake it! Hope y’all are getting swole!!!! 🥰🥰🥰🥰 Cottage Cheese Edible Cookie Dough 1 pound low-fat cottage cheese 1/4 cup maple syrup 2 teaspoons vanilla extract 2 cups almond flour 1/2 cup vanilla protein powder 1 cup dark chocolate chips In a blender, combine the cottage cheese, maple syrup, and vanilla, then purée until very smooth. Transfer to a bowl and stir in the almond flour and protein powder until well incorporated, then fold in the chocolate chips. Store in an airtight container in the refrigerator.

♬ original sound - Jake Cohen

Túrós amerikai sütitészta recept

Hozzávalók

324 g (2 csésze) alacsony zsírtartalmú túró
60 g ((1/4 csésze) juharszirup
2 teáskanál vaníliakivonat
190 g (2 csésze) mandulaliszt
60 g (1/2 csésze) vaníliás fehérjepor
200g (1 csésze) étcsokoládéforgács

Elkészítés

Egy turmixgépben keverjük össze a túrót, a juharszirupot és a vaníliát, majd pépesítsük nagyon simára.
Tegyük át egy tálba, és keverjük bele a mandulalisztet és a fehérjeport, amíg jól be nem keveredik, majd forgassuk bele a csokoládéforgácsot is. Tároljuk légmentesen záródó edényben a hűtőben.

Exit mobile version