nlc.hu
Gasztro

Sajtos-tejfölös lángos ízű fagylalt? Miért ne?

Egy sajtos-tejfölös lángos ízű fagyi nyerte el a Balaton fagylaltja különdíját

Számos fagylaltkülönlegességet kóstolhattunk már az évek során, azonban nem valószínű, hogy valaha is találkoztunk volna sajtos-tejfölös lángos ízű fagylalttal. Pálfi Attila a feleségével együtt álmodta meg a különlegességet, amely a Balaton fagylaltja különdíjat is elnyerte.
Egy bácsi fagylaltot tart a kezében

A nagykanizsai származású Pálfi Attila sajtos-tejfölös lángos ízű fagyijával nyerte el a Balaton fagylaltja különdíjat. Attila szülei már 1993 óta üzemeltettek fagyizót a Balatonon, így nem sokkal később ő is fagylaltkészítőként vállalt munkát – számolt be riportjában a Kanizsa TV. 

Feleségével a tavalyi évben vágtak bele a vállalkozásukba, így született meg a Vitorlás Fagyizó Balatonmáriafürdőn.

Attila elárulta, hogy a sajtos-tejfölös lángos ízű fagyi azért is kedves számára, mivel a feleségével együtt találták ki a fagylaltkülönlegességet.

Kezdetben a felesége kérdezte meg tőle, hogy el tudná-e készíteni ezt a rendhagyó desszertet. A férfi természetesen rögtön rávágta, hogy persze, majd sok gyakorlás és tesztelés után a vállalkozás elnyerte a különdíjat. 

A házaspár egy helyi vállalkozással fogott össze, a Gyufa Büfével, akik az alapanyagokat biztosítják a fagylalthoz, illetve az ötletelésben is segédkeztek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top