nlc.hu
Gasztro

Egyszerű reggeli receptek

Egyszerű reggeli receptek – Induljon jól a nap!

Mindenki megérdemel olyan reggelit, amely megállja Pinteresten is a helyét! Mutatunk pár egyszerű receptet, amelyeket a legnagyobb sietségben is elkészíthetünk.

Hétköznapi rohanás ide vagy oda, a reggeli elengedhetetlen! Az útközben bekapott péksütik biztosan örömöt okoznak, azonban szervezetünknek sokkal többre van szüksége ennél. Fontos, hogy minden reggel együnk valami táplálót, hogy egész nap legjobb formánkat hozhassuk.

Néha azért nincs kedvünk reggelizni, mert nincs olyan étel, amit szívesen fogyasztanánk. A hagyományos müzli tejjel már unalmas, mit lehet tenni ilyenkor? A válasz: egyszerű recepteket kell kipróbálnunk. Kezdjük gyors reggelikkel, amelyeket pár perc alatt elkészítünk és élvezünk fogyasztani. 

Díszes reggeli kávéval.

Összefut a nyál a szánkban és nem is nehéz elkészíteni

Észre fogjuk venni, hogy idővel örömünket leljük a reggeli elkészítésében. Élvezni fogjuk, ahogy reggel a konyhában ügyeskedünk, hogy minél jobban mutasson a tányéron, minél finomabb ételekkel kényeztessük magunkat. Így az egyszerű, gyors reggelik után simán bevállalunk igényesebb recepteket, mert éhezni fogjuk az újat.

Mutatunk néhány gyors és egyszerű reggeliötletet, hogy megszeressük a reggelizést!

Puffasztott rizs

A puffasztott rizs meglepő, de nagyon laktató. Az tény, hogy sokszor semmilyen íze sincsen, ez pedig kifejezetten fura lehet. Próbáljunk ki különböző variációkat, például sós puffasztott rizst vagy különböző magvakkal kiegészített korongokat.

A teendőnk egyszerű: vegyünk egy rizskorongot, és kenjük meg valamivel, amit szívesen fogyasztunk kenyéren is. Lehet ez klasszikus mogyoróvaj+lekvár kombináció, humusz, avokádókrém vagy görög joghurt. Hogy ne nézzen vissza ránk reggelink olyan szomorúan, szórjuk meg gyümölcsökkel és egyéb ízletes feltétekkel. Így máris több kedvünk lesz elfogyasztani.

Aki szeretne egyből valami komplexebbet kipróbálni, annak kiváló inspiráció lehet ez a videó. Igazából ez is nagyon egyszerű, készítsünk krémet avokádóból és főtt tojásból. Ne felejtsük ki a fűszereket sem! A rizskorongot kenjük meg humusszal és a készített krémmel. Feltétnek kiváló az uborka.

Pirítósok

Ha már unjuk a sima vajas pirítóst, akkor mindenképpen próbáljuk ki az alábbi ötletek egyikét! Választhatunk akár édes, akár sós opciót, mindenképpen percek alatt elkészülünk vele. Miután kipróbáltuk mindent, kísérletezzünk ízlésünk szerint, hogy új ízletes kombinációkat találjunk!

Rántottás szendvics

Elsőre bonyolultnak tűnhet, de valójában nem az. Egy serpenyőbe helyezzünk két szelet sajtot, majd öntsünk rá néhány felvert tojást (2-3-at annak függvényében, hogy mennyire tömény szendvicset szeretnénk). Fogjunk két szelet kenyeret, mártsuk meg a tojásban, majd helyezzük kb. a sajtok fölé. Ezután ízlés szerint bővítsük szendvicsünk zöldségekkel és/vagy felvágottal. Ha kész a tojás, hajtsuk össze, és kész is a laktató reggeli.

Palacsinta

Mi is nagyon szeretjük az édes reggeliket, ezért elhoztunk egy nagyon finom és puha palacsintareceptet. Ez nem a hagyományos nagymamaféle palacsinta, hanem a keleti kultúrában igen népszerű finomság. 

Egy adaghoz szükségünk lesz 30 g lisztre, 20 ml növényi tejre (a tehéntej is megteszi), 2 tojásra, 25 g édesítőre, 1/2 teáskanál sütőporra és egy kevés vaníliakivonatra. A tojásfehérjét válasszuk el a sárgájától, a fehérjét verjük kemény habbá, lassan adjuk hozzá az édesítőt. A sárgáját habosra keverjük a vaníliacseppekkel, a tejjel, majd a liszttel, ügyelve arra, hogy minden csomót eltüntessünk. A tojásfehérjét egy spatulával fentről lefelé óvatosan beledolgozzuk.

Mehet is a serpenyőbe, majd süssük mindkét felét aranybarnára. Fogyasszuk mézzel, gyümölcsökkel, akár csokidarabkákkal is.

(Fotó: Getty Images)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top