3 finom és gyors recept családi vacsorához

Bognár Anna | 2023. Augusztus 15.
„A reggeli a nap legfontosabb étkezése” – szokták mondani. Szerintünk azonban a vacsora is legalább ugyanolyan fontos. Egy hosszú nap után szüksége van a testnek az energia-utántöltésre. Ehhez adunk most tippeket.

Munka, takarítás, mosás, a párunkkal és a gyerekeinkkel töltött minőségi idő, magunkra fordított idő, olvasás, filmnézés, szépségápolás, mozgás, egészséges életmód… és még sorolhatnánk a mindennapi életfeladatokat. Mindezek mellett egyáltalán nem baj, ha spórolnál egy kis időt bizonyos dolgokon, például a főzésen. Mi most hoztunk néhány vacsoraötletet, amiket villámgyorsan el lehet készíteni, és az egész család szeretni fogja.

Tejfölös-sajtos csirkemell

Egy mártásos csirkemellel nem lehet mellélőni, mert mindenki szereti és kellően egészséges is. És mindössze 35 percig tart elkészíteni a négy adagot.

Hozzávalók:

Elkészítés:

Már rögtön be is kapcsolhatjuk a sütőt. Melegítsük elő 200 fokra. Vágjuk fel hosszában a csirkemelleket, hogy 8 vékony szeletet kapjunk. A kapott szeleteket sózzuk és borsozzuk mindkét oldalukon saját és a család ízlése szerint. Egy serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat, és süssük a húsokat pár percig mindkét oldalukon. Ezután a húsokat emeljük át egy tűzálló tálba, és a serpenyőben maradt olajat öntsük rájuk. Szórjuk be a húsok tetejét fűszerpaprikával, kenjük be tejföllel és púpozzuk rájuk az előre lereszelt sajtot. Süssük az egészet nagyjából 10 percig, és készen is vagyunk. Köretnek készíthetünk rizst vagy krumplit is, amit éppen szeretnénk.

Paradicsomos tészta

Egy jó tészta mindenkinek jól esik egy hosszú nap végén, hát még ha egy kis olaszos ízvilágot is társítunk hozzá. A legjobb benne, hogy csupán 20 percbe telik elkészíteni a 4 adagot, szóval tökéletes választás lehet egy gyors vacsorához.

Hozzávalók:

Elkészítés:

Vágjuk fel apró darabokra a fokhagymát és a vöröshagymát, majd enyhén pirítsuk meg az olívaolajon. Adjuk hozzá a paradicsomot, ízlésünk szerint sózzuk és borsozzuk meg, majd morzsoljuk bele a pepperonit. Amíg az egészet egybefőzzük, addig kifőzhetjük a tésztát is. A kettőt forgassuk egybe, és apróra reszelt pecorino sajttal megszórva készen is vagyunk.

A jó hangulat is fontos főzés közben. Tudjunk magunkon nevetni, ha esetleg valamit elrontunk!

Spenótos serpenyős csirke

Ha valami újdonságot szeretnénk belevinni az otthoni ízvilágba, akkor ez a spenótos csirke lesz a jó választás. Reméljük, hogy a gyerekeknek is ízleni fog. Pozitívuma, hogy a 4 főnyi adagot csak 30 percbe telik elkészíteni.

Hozzávalók:

Elkészítés:

Először is mossuk meg alaposan a spenótleveleket, majd forraljuk néhány percig sós vízben, végül szűrjük le. Kockázzuk fel a húst, saját ízlésvilágunk szerint sózzuk, borsozzuk, és a vaj és olívaolaj keverékén süssük meg. Mikor majdnem kész, adjuk hozzá a spenótot és a csíkokra vágott szárított paradicsomot. Keverjük össze az egészet, tegyük bele a sajtot, és facsarjuk a tetejére a citromlevet.

(Forrás: Nosalty, Fotó: Getty Images)

Exit mobile version