nlc.hu
Gasztro

Így nyisd ki egyszerűen a befőttes üveget

Sosem bírod kinyitni a befőttes üveget? Ezzel a trükkel többé nem fog gondot okozni

Ha te sem vagy erőbajnok, hogy csak úgy lepattintsd, akkor ezt a technikát vésd be az emlékezetedbe a következő alkalomra.
Befőttes üveg

Ahány ház, annyi szokás. Ez nemcsak a sírás nélküli hagymaaprításra érvényes, hanem például arra is, ki mire esküszik, ha a befőttes üveg felnyitásáról van szó. Egyesek a kenőkést, mások a kanál végét ajánlják. De vannak, akik szerint elég néhány percre fejjel lefelé fordítani az üveget ahhoz, hogy a vákuum elengedjen. Sőt, az ütögetős módszernek és a melegítősnek is rengeteg híve van.

A következő megoldás azonban mindegyiknél egyszerűbb, ráadásul nem rejt magában olyan veszélyt, mint például a késes megoldás. Egyszerűen fogd meg az üveget és a dugóhúzóval picit nyúlj alá a videón szereplő módon. Ha nincs kéznél ilyen, akkor sörnyitóval is próbálkozhatsz. A lényeg, hogy a kupakot annyira meg tudd feszíteni, hogy levegő kerüljön alá. Ezután már sokkal egyszerűbb lesz lecsavarni a tetőt.

Fontos, hogy nagyon nagy erőt ne fejts ki, mert ha eldeformálódik a kupak, utána nem lehet majd rendesen visszazárni, és valószínű, hogy hamarabb romlásnak indul az üveg tartalma. Nem az a lényeg, hogy minél nagyobb rést üss rajta, hanem az, hogy alá engedj némi levegőt, hogy elengedjen a vákuum.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top