Hal helyett ezt tettek a Tiszai Halfesztiválon arany minősítést kapott halászlébe

Haranghy Orsi | 2023. Szeptember 03.
Így készült az arany minősítést kapott Hallatlan halászlé a hétvégén Szegeden.

Két elkötelezett vegán, Gyarmati Dorka és Dér Lilla aratott sikert az idei Nemzetközi Tiszai Halfesztiválon. Szegeden a Tisza két oldalán zajlott a megmérettetés, amelyen 2023-ban arany minősítést kapott egy hal nélkül készült halászlé.

A vegán Hallatlan nemhallét imádták a fesztiválon, de jogos a kérdés, hogy mitől lehet halízű egy növényi alapanyagokból főzött leves?

A vegetáriánusok és vegánok szívesen helyettesítik a húst padlizsánnal, hiszen kellő fűszerezéssel a puha zöldség nagyon ízletes lehet. Ez esetben azonban édesvízi halakat helyettesítettek vele – és még egy hozzávalóval.

A halas ízt ugyanis a vegán versenyzők algával érték el. A nori vagy wakame alga bármelyik nagyobb élelmiszerüzletben vagy ázsiai boltban kapható. A puha falatokért a levesben a padlizsán felel, és persze a magyar konyha alapfűszerei korianderrel kiegészítve.

A hal nélküli tiszai halászlé arany minősítést érdemelt ki a szegedi versenyen, az eredményre pedig rendkívül büszkék a vegán hobbiszakácsok.

Ha van vegán a családban, kedveskedj neki vegán halászlével, íme a nyertes recept!

Vegán siker a 2023-as Nemzetközi Tiszai Halfesztiválon / Fotó: Gyarmati Dorka

Recept: Vegán halászlé padlizsánból 🍆 (avagy hallatlanlé)

Hozzávalók:

Elkészítése:

Exit mobile version